6 redenen waarom koffie onze beste vriend is

Foto: Winterkiss

Zou jij je nog een wereld zonder koffie kunnen inbeelden? Jani alvast niet. Hij raakte er zelfs zo verslaafd aan dat zijn koffiemachine de deur uit moest. Dan maar stiekeme koffies. Toegegeven, het is redelijk normaal dat je niet zonder koffie kunt. Dat bewijzen namelijk deze redenen:

1. KOFFIE BRENGT MENSEN SAMEN

Je kent het vast en zeker, die honderden sms'en per maand waarin je iemand uitnodigt om een koffie te gaan drinken. -Of waarin je uiteraard zelf wordt uitgenodigd op de koffie!- En het moment waarop je met je collega's een stop maakt bij het koffiemachine om samen jullie caffeïneshot van de dag te nuttigen. Yep, koffie drink je vaak gezellig samen!

Bron foto: How Sweat Eats

2. HIJ PEPT JE OP WANNEER JE HET NODIG HEBT

Een dipje tijdens de dag of al meteen wanneer je wakker wordt? Aha, daar is onze vriend en gezelligste gelukkigmaker, koffie! Of je nood hebt aan een portie warme liefde of aan iemand die je even wakker schudt, hij staat altijd voor je klaar.

3. HIJ GUNT JE WAT ME-TIME

Wakker worden, een kopje koffie zetten, de krant erbij nemen en....rust. Soms is dat het enige wat we willen in de ochtend voor we opnieuw de wijde wereld intrekken. Dank u, koffie, voor dat moment!

Bron foto: Live Simply By Annie

4. KOFFIE BOOST ZELFS JE GEZONDHEID

Hoewel koffie slecht zou zijn voor onze stem en ons hart, heeft het ook enkele gezondheidsvoordelen. YAY! Het versnelt je stofwisseling en vermindert je kans op Diabetes Type 2. Én het vult je lichaam aan met de nodige antioxidanten. WOW!

5. HIJ IS JE ECHTE DEADLINE BUDDY

Of je nu een belangrijke deadline hebt op het werk, een paper moet indienen of een knaller van een examen hebt, de energiestoot die koffie je bezorgt, helpt jou overal door! Oja, zeiden we al dat koffie ook je geheugen opkrikt? Yep, perrrrrrrfect! 

6. HIJ SCOORT TORENHOOG OP INSTAGRAM

Instagram en koffie zijn als twee handen op één buik. Jouw kopje zwarte liefde is zó fotogeniek dat de likes binnenstromen! Oew yeah!

Bron foto: Buzzfeed

 

Bron artikel: NSMBL

 

Door Jani