JEUJ! Koffie drinken vermindert je kans op een vroege dood

Foto: Pinterest

Goed nieuws voor zij die 24/7 schuimbekken bij de gedachte aan een heerlijk tasje koffie. Matige consumptie van koffie vermindert de kans op een vroege dood! Haal die twee-liter koffiekan maar boven!

Het onderzoek dat dat beweert is er eentje om in te kaderen, boven jouw koffieapparaat bijvoorbeeld. Het werd gehouden bij 20.000 Spanjaarden die al sinds 1999 worden opgevolgd. De resultaten van het onderzoek bij Zuid-Europeanen bevestigt wat we al vermoedden bij de rest van de wereld. Mensen die ten minste vier koppen per dag dronken, zagen hun directe overlijdenskans met twee derde dalen. Wat nog niet bewezen is, is het directe verband tussen beiden. Het kan ook onrechtstreeks of zelfs omgekeerd werken: misschien drinken taaiere mensen gewoon liever koffie. 

Wat het onderzoek ook mag betekenen, wij hebben weer een treffend excuus om onze klantenkaart in onze stamkoffiebar vol te stempelen. Please note: we zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevallen van overconsumptie en cafeïneverslaving... maar daarmee leven valt echt best mee, hoor!

Door Heleen