Lipstick troubles? Zo pak je ze aan!

Foto: Shutterstock

Weet jij ook niet goed welke kleur lipstick nu het beste bij je huid, haren, ogen, … past? Of hoe je lipstick nu het beste aanbrengt? Wij zetten het voor jou op een rijtje!

Colour

Jammer genoeg past niet elke kleur bij iedereen. Een lipstick die wel bij écht iedereen past is rode lipstick! Als je huid een rozere ondertoon heeft, kies je best voor cool-based kleuren en als je een donkerdere huid hebt dan passen warmere koraalkleuren het best bij je. Je kan ook altijd je favoriete kleuren wat mixen met rode lipstick, zo creëer je je eigen kleur.

Een tip: Als je je kleur nog niet hebt gekozen, koop dan verschillende goedkopere kleuren zodat je ze allemaal kan uittesten maar je je broek er niet aan scheurt. Eindelijk een kleur gevonden die echt wat voor jou is? Nu is het de investering waard om voor een duurder model te kiezen. Deze hebben nu eenmaal een betere kwaliteit.

Satin, mat or gloss?

Naast de moeilijke kleurkeuze, komt er ook nog eens het dilemma tussen satijn, mat of glossy lipstick. Als je zelf geen voorkeur hebt, probeer je ze best eens alle drie uit. Algemeen kan worden aangenomen dat glossy een day-look compleet maakt en mat of satijn die fierce avond-look volledig tot zijn recht laat komen.

Aanbrengen

Het allerbelangrijkste aan lipstick aanbrengen is de stap er net voor. Moisturize je lippen voldoende zodat ze een hele avond gezond blijven en dus niet uitdrogen. Het kan ook helpen je lippen een scrub te geven voor je ze hydrateert.

Daarna kan je met een lippotlood, deze in dezelfde kleur als je lipstick, de lijn van je lippen kleuren. Let op dat je binnen je liplijnen kleurt en er niet op of rond…Als je nadien je lipstick hebt aangebracht, bijt je best even op een papieren doekje. Daardoor ga je minder kans hebben dat er lipstick aan je tanden komt te hangen. Make sure dat je diezelfde lipstick meeneemt waar je ook die dag en/of avond naartoe gaat, touch-up zijn vrijwel onvermijdelijk…

Door Jani