Ieuw! De sheten van je partner zijn eigenlijk een wondermiddeltje voor je gezondheid

Foto: Shutterstock

Echte liefde, dat is een 'protje' durven te laten in het bijzijn van je partner zonder het schaamrood op je wangen te krijgen. Hoewel een echte lady haar darmgeluidjes liever voor zichzelf houdt. Mannen daarentegen, die voelen zich soms iets té veel op hun gemak. Maar blijkt nu dat ze ons eigenlijk een 'favour' doen, want een bepaalde stof in scheten zou wonderen doen voor je gezondheid. Hmmm...

Laat jouw vriend winden à volonté? Dan zouden we hem in plaats van een dreun te verkopen eigenlijk dankbaar moeten zijn, want die scheten doen - los van de luchtkwaliteit natuurlijk - heel veel goed voor je gezondheid. Onderzoekers zijn erachter gekomen dat waterstofsulfide, het goedje dat winden die verschikkelijke odeur geeft, een wondermiddel is voor je gezondheid. Het zou in de toekomst zelfs een belangrijke vechter kunnen zijn tegen een hoop ziektes.


Het gas zou met andere woorden het risico verlagen op allerlei levensbedreigende ziektes als kanker, hartaanvallen en beroertes. Het zou op latere leeftijd ook dementie en artritis verminderen, en de mitochondriën in je bloed in goede conditie houden. Of dit geschreven is door een man die zijn schetenlaterij goed wil praten, daar zijn we nog niet helemaal achter. Maar indien er toch een protje zijn weg naar buiten zou vinden, kun je nu gewoon je partner wijsmaken dat je hem een langer leven cadeau doet. Ha!

Door Jani