Geef je metabolisme een boost en geniet van de feestdagen zonder aan te komen

Foto: Stylemepretty.com

Een aperitiefhapje hier, een heus stuk taart daar… Tijdens de feestdagen is de kalkoen niet het enige dat opgevuld wordt. In de eerste plaats moet er natuurlijk vooral genoten worden, maar wat als we je vertellen dat het dit jaar misschien zonder die extra kilo’s achteraf kan? Deze zes voedingswaren geven je metabolisme een boost, dus neem er gerust nog een schepje saus bij!

De kilo’s zullen er in alle eerlijkheid niet vanzelf afvliegen wanneer je je volpropt, maar alle beetjes helpen, dus je kan wel eens de pauzeknop indrukken bij dat calorieën tellen. Ze noemen het tenslotte feestdagen met een reden!

 

WARM WATER MET CITROEN

Er werden al ettelijke discussies aan dit trucje gewijd. Maar hé, baat het niet dan schaadt het niet. Dus drink ’s morgens een glas warm citroenwater. Citroen zou helpt je lichaam om vet te verbranden en veel water zorgt er sowieso voor dat je lichaam makkelijker afvalstoffen kan afvoeren.

 

HETE KRUIDEN

Zowat alle kruiden die je mond in vuur en vlam zetten helpen je om wat extra gewicht te verliezen. Vanaf nu dus enkel nog de gerechten waar vier pepertjes naast staan op de menukaart!

 

KANEEL

’Tis the season, dus dit kruid is perfect om naar aanloop van de feestdagen overal over te strooien. Niemand die het je zal kwalijk nemen. Integendeel, kaneel versnelt je stofwisseling, dus ze kunnen je alleen maar dankbaar zijn. Om nog maar van de heerlijke geur te zwijgen.

 

 

KOFFIE 

Je dagelijkse cafeïneshot geeft je niet enkel een energieboost, een kop koffie versnelt ook je stofwisseling. Helaas raakt je lichaam er na een bepaalde duur gewoon aan, dus verwacht niet dat dit een wondermiddel is.

 

GROENE THEE

Groene thee bevat twee stoffen die jouw stofwisseling verhogen, namelijk catechine en cafeïne. Drink een paar kopjes per dag en je metabolisme krijgt een heuse boost. En hé, met dit weer is thee drinken nu niet meteen een opgave, toch?

 

PROTEÏNEN

Vezels zijn onverteerbare koolhydraten die amper calorieën bevatten. Toch zal je lichaam z’n best doen om die te verteren. Maar dat kost heel wat energie, wat gelukkig net goed is voor je metabolisme.

 

Door Jani