Woeps! Heb jij last van een ‘wintervagina’ of ‘winterpenis’?

Foto: Pinterest

We zijn volop bezig met onszelf en ons lichaam voor te bereiden op de winter (lees: massaal veel kleren uit de nieuwe wintercollectie aanslaan). Ah ja, want als die ijzige temperaturen dan plots opduiken, moeten we toch voorbereid zijn hé! En daar zijn we des te meer van overtuigd nu we gehoord hebben van de zogenaamde wintervagina of winterpenis. Wist je dat de koude temperaturen onze down-under beïnvloeden?! En dat blijkt niet al te positief te zijn voor je seksleven…

WINTERVAGINA WHAT?  

De koude temperaturen hebben niet alleen een invloed op onze gemoedstoestand (wij willen zon en alleen maar zon!) maar ook op onze geslachtsdelen. De koude temperaturen en droge herfst- en winterlucht verminderen namelijk het vochtgehalte in ons lichaam. Hierdoor raakt de huid gedehydrateerd en uitgedroogd, inclusief je zaakje beneden. Het gevolg van deze droogte-modus van je lichaam is vaginale droogte en dat kan stroeve vrijpartijen teweegbrengen. Zaten we nu niet meteen op te wachten! 

MANNENZAAKJE 

Ook de mannen blijven niet gespaard van de winterdagen... De bloedvaten in de penis versmallen om zichzelf te beschermen tegen de koud, maar hierdoor zal de boel wel wat krimpen. Meer zelfs: je penis kan wel tot 50% in lengte minderen! Ook een erectie of een orgasme kunnen iets moeilijker verlopen in de winter, aangezien de kou ervoor zorgt dat ons lichaam samenkrimpt.

TIPS TEGEN DE WINTERVAGINA - EN PENIS

De belangrijkste tip voor mannen en vrouwen: verzorg jezelf! Girls, denk eens extra aan jullie V’s deze winter en eet bijvoorbeeld voldoende groente om gezond te blijven, gebruik een milde zeep en overweeg de aankoop van een luchtbevochtiger. En voor die heuse vrijpartij kan je altijd wat glijmiddel gebruiken.

Ook de mannen kunnen iets ondernemen om hun penis extra te verzorgen. Maak het binnen bijvoorbeeld gewoon lekker warm en knus, zodat die winterpenis geen schijn van kans maakt. Dankzij warmte ontspant het lichaam en kan je beter een orgasme krijgen. Dekentjes, kussens en open haard: check!  

 

Door Jani