Draag jij nog steeds skinnies? Dit is de jeans die je zou moeten dragen, en je kont er goed laat uitzien!

Foto: polienne.com

Blijf jij wanhopig vasthouden aan die bloedafsnoerende skinny jeans, ook al doe je jezelf iedere avond bijna een ongeluk aan wanneer je ‘m uit wil trekken? En dat allemaal omdat je denkt dat een skinnies jou verdomd goed staan. Think again, in realiteit rocken heel weinig vrouwen een aansluitende jeans. Gelukkig maakt z’n vervanger het voorgaande wel waar: maak kennis met de ‘mom jeans’, de broek die je een fabulous derrière bezorgt.

Laat je niet misleiden door de naam, je hoeft heus nog geen twee koters rond hebben lopen om een mom jeans te mogen kopen. De broek kreeg z’n naam in de jaren tachtig, toen heel wat vrouwen van middelbare leeftijd zichzelf een hoge taille jeans aanschaften en het ‘not cool’ werd bevonden door de toenmalige jeugd. Diezelfde jeugd die nu volop investeert in een goede mom-variant, en wel hierom:

  • De hoge taille zet je rondingen in de kijker, of je er nu wil creëren of trots bent op degene die je hebt. Plus, een mom jeans is eveneens de ideale ‘tummy tuck’. Hij stopt eventuele zwembandjes netjes weg en er wordt zelfs beweerd dat je door het dragen van een hoge taille jeans minder eet omdat de broek nogal wat druk op je maag zet wanneer je neerzit.
  • Terwijl een skinny jeans je heupen uit balans brengt - omdat je figuur van ‘breed’ naar smal gaat - brengt een mom jeans net evenwicht in de zaak. Resultaat: je ziet er dunner uit!

 

Wil jij je kont echt in de verf zetten, let dan zeker op de volgende zaken wanneer je op jeansjacht gaat:

  • Zorg dat de jeans een V-lijn heeft op de achterkant, tussen je tailleband en de zakken. Zo wordt de illusie gecreëerd van een mooie ronde derrière.

  • Leg de focus op de taille voor dat mooie zandloperfiguur. Dat betekent dat bloezen in de broek gaan zodat je taille te allen tijde zichtbaar blijft.

  • Hakken geven je een natuurlijke butt lift, en aangezien alle beetjes helpen…

  • Ben je gezegend met een Kim K-booty, ga dan op zoek naar jeans in een lichte stof. Zware, stijve stoffen kunnen je er iets zwaarder doen uitzien.
Door Tiffany Roggeman