Relatiedipje? Zo krijg je die vlinders terug!

Foto: Unsplash | Thought Catalog

In het begin van je relatie vliegen de vlinders rond in je buik. Maar dit gevoel gaat weer snel over. Zit je relatie in een dipje? Of wil je die vlinders terug? De universiteit van Rotterdam onderzocht hoe je deze gevoelens terug kan krijgen. Volg deze zeven tips en dan komt het helemaal in orde!

 

1. Zorg voor kleine verrassingen

Kleine dingen maken het verschil. Verras je partner met een ontbijt op bed, een knuffel als die vertrekt naar het werk of kook voor hem/haar. Succes verzekerd!

 

2. Glimlach naar je partner

Door te lachen komt het hormoon ‘dopamine’ vrij, waardoor je je gelukkiger voelt. Je zal ook vaak een glimlach terugkrijgen. Resultaat: allebei gelukkig!

 

3. Denk positief

Als je je enkel op kleine negatieve trekjes van de partner focust, ga je je vanzelf je irriteren. Probeer daarom ook aan de positieve dingen te denken! Schrijf bijvoorbeeld op welke dingen je o zo leuk vind aan je partner. Die vlinders komen zo terug!

 

4. Heb seks

Een goeie vrijpartij zorgt ervoor dat je je meer verbonden voelt met je partner. Het brengt jullie dichter bij elkaar. Dat geeft je relatie een boost!

 

5. Maak je niet druk om kleine dingen

Ja, soms laat je lief kleren slingeren of vergeet die de vaatwasser uit te laden, maar dat is niet het einde van de wereld! probeer hier door te kijken en laat je relatie niet verpesten door deze kleine details.

 

6. Probeer eens iets nieuws

A couple that discovers together, stays together! Blaas nieuw leven in je relatie door samen eens iets nieuws uit te proberen. Wat dacht je van duiken, bungee-jumpen of gaan kajakken? Probeer iets spannend en jullie relatie zal meteen ook een pak spannender worden!

 

7. Stel vragen

Stel je partner vragen over jullie dromen voor de toekomst. Zo kunnen jullie wegdromen over de toekomst, net zoals vroeger.

 

 

 

Door Jannike Marien