Vortex’s coming: acht warme tips om jezelf stijlvol te kleden als het buiten ijskoud is

Foto: isopix

Jezelf warm induffelen staat in de meeste gevallen niet synoniem voor een overvloed aan stijl. En toch kun je er op je paasbest uitzien, zelfs als de temperaturen ver onder nul zakken. Niet met een paar Uggs aan je voeten, maar dankzij enkele slimme layering trucjes en isolerende stuks waarvan je niet wist dat ze bestonden. Kom maar op, vortex!

 

PULL FOR PRESIDENT

Het lijkt voor de hand liggend een trui aan te trekken wanneer het buiten berekoud is, maar onderschat de power of a pull niet. Zeker als het eentje is met een grote rolkraag die ietwat oversized is. Het beste voorbeeld: jij die hoogstwaarschijnlijk al eens op het werk zat te puffen en zweten omdat je een té warme trui aangetrokken had.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CLAIRE MARNETTE (@milkywaysblueyes) op

 

 

TWEE JASSEN VOOR DE PRIJS VAN ÉÉN

Eeuwige koulijders zullen ons gelijk geven: layering is een kunst. En een goed bewaarde laagjestruc is simpelweg twee jassen over elkaar aan te trekken. Geen twee puffers zodat het erop lijkt alsof je ieder moment kan opstijgen, maar bijvoorbeeld je lederen jasje met een lange mantel erover. Of die tweed blazer onder je camel coat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Farah El Bastani (@farahelbastani) op

 

 

STOP SCHAPENVACHTJES IN JE SCHOENEN

Een paar Uggs zal Jani je niet snel vergeven, kijk maar naar Charlotte Leysen. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je je tenen eraf hoeft laten te vriezen. Schapenvachtjes – fake fur welteverstaan – kun je ook in ’t geniep in je schoenen stoppen. Zo blijf je er immer stijlvol uitzien, maar heb je het tegelijkertijd lekker warm.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Julie Vanlommel (@bibleoffashionjulie) op

 

 

TO MUTS OR NOT TO MUTS

Ben jij ondertussen aan keelontsteking nummer drie toe? Luister dan voor die ene keer toch maar naar je oma en zet een muts op. Ook die sjaal die je steeds vergeet heeft wel degelijk een functie. Je hoeft er daarom niet per se als een uitgeweken eskimo uit te zien.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lima Ché (@limaswardrobe) op

 

 

ONZICHTBARE LAAGJES

Er bestaat tijdens de winter geen betere investering dan die in thermisch ondergoed. Draag het onder elke outfit en je zult je in de Caraïben wanen. Enfin, bij wijze van spreken hé. Nog zo’n goede uitvinding: onderrokken. Je kunt ze onder zowat elke rok dragen en voorzien je op die manier toch van wat warmte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NANJA MASSY (@nanjamassy) op

 

 

PUZZELEN

Tegenwoordig zijn rokken in alle lengtes ‘in’, net zoals schoenen. Combineer een rok dan ook op een zodanige manier met schoenen zodat je eigenlijk maar heel weinig huid of panty ziet. Zo ben je over de hele lengte van je benen beschermd tegen de kou. Nog een extra lange mantel eroverheen en je bent klaar voor die vortex.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tiany Kiriloff * Fashion Savvy (@tianykirilove) op

 

 

ZACHTE KLEUREN MAKEN LAYERING MAKKELIJKER

Opteer voor kleuren uit eenzelfde palet als je van plan bent laagjes te leggen. Met zachte kleuren zoals roze, beige of pastel scoor je altijd raak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door POLIENNE by Paulien Riemis ?? (@paulienriemis) op

 

 

AAIBARE MODE

Onze suggestie voor je winterjas van dit jaar? Een zacht pelsje, want die zijn én stijlvol én heerlijk warm én oh-zo-aaibaar. Trotseer dus de koude maanden met een fake fur jas of de ondertussen alombekende teddy coat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BENTHE LIEM (@bentheliem) op

 

Door Tiffany Roggeman