Aha! Deze 8 alledaagse bezigheden tellen als sport

Foto: Shutterstock

Natuurlijk willen we allemaal een beetje meer beweging om ons lichaam gezond en strak te houden, maar soms hoef je je daar helemaal niet voor uit te sloven in de sportschool. Als je een wasje hebt gedraaid en boodschappen hebt gedaan, heb je er al een hele workout op zitten. Dat geldt voor heel wat dagelijks bezigheden waar je eigenlijk niet van beseft dat je heel wat inspanning doet.

1. Boodschappen doen

Een winkelkar vooruit duwen, een boodschappenmandje dragen, de auto in- en uitladen, zakken sleuren... Eigenlijk is naar de supermarkt gaan een topsport. Een product van het laagste schap nemen? Squatje!

2. Gamen

Niet alle videogames tellen als sport, maar je zal zeker al eens gedanst hebben met je vriendinnen voor de televisie of een sportgame gespeeld hebben.

3. Feesten

In het weekend een stapje in de wereld zetten is een geweldige workout. Voetjes van de vloer en laat dat lichaam maar werken! 

4. Dweilen

We moeten eerlijk toegeven dat we soms wat buiten adem zijn wanneer we onze vloer een goede beurt geven. Terecht! Dweilen, of schoonmaken in het algemeen, is een goede alledaagse oefening. Muziekje op en gaan!

5. Seks

Hier moeten we geen tekening bij maken, toch?

6. Tuinieren

Voor velen één van de meest gehate klusjes: tuinieren. Misschien is het dan een extra motivatie om die tuin in te duiken als je weet dat er heel wat caloriëen afvliegen. Het gras maaien gaf nog nooit zoveel voldoening!

7. Wasje draaien

Het lijkt stom, maar de was doen telt als een lichte workout. De was insteken, uithalen en ophangen aan de draad, maar ook het plooien en strijken: je gebruikt er heel wat spieren voor.

8. Sneeuwruimen

Als je tijdens een winterse bui de stoep of oprit hebt moeten vrijmaken van sneeuw, zul je zeker kunnen bevestigen dat dit telt als een workout. Het is zelfs zo zwaar, dat dit volgens de Universiteit van Harvard een grote trigger van hartaanvallen is. Luisteren naar je lichaam is dus wel aangeraden!

Door Lorenzo Veppi