Style files: deze vijf jurken zijn flatterend voor elk lichaamstype

Foto: Isopix

Is een paar stelten jou helaas niet met de genen meegegeven, maar heb je wel een heuse voorgevel om trots op te zijn? Of beschik jij over een certified Kardashian-kont, maar kwam die gepaard met wat bredere heupen? En draag jij zoals elke vrouw graag af en toe een jurk? Dan hebben we goed nieuws, want deze vijf soorten jurken flatteren elke vrouw!

 

GEDRAPEERDE JURKEN

De beste manier om je figuur er beter uit te laten zien? Taille creëren! En laat dat nu net hetgeen zijn dat deze jurken doen. De horizontale plooitjes in de kleedjes geven je de illusie een taille te hebben en verbergen tegelijkertijd een buikje.

 

HEMDJURKEN

Veel regels bestaan er niet voor de hemdjurk, want iedereen staat er simpelweg goed mee. Wil je jouw exemplaar toch graag wat vorm geven? Opteer dan voor een tailleriempje. Ben je aan de kleine kant? Ga dan voor een kort exemplaar.

 

WIKKELJURKEN

Met een wikkeljurkje kan je vrijwel niks verkeerd doen. De wrap dress is luchtig, elegant en komt in allerlei kleuren, vormen en stoffen. Wie goed heeft opgelet, weet het al: Jani heeft de wikkeljurk bekroond tot hét kledingstuk voor zij met een grote boezem. Is er iets dat deze jurk niet kan?

 

TEA DRESSES

Nog nooit gehoord van een tea dress? You should, want het retro romantische jurkje met een mooie taille doet je figuur alle eer aan. Het werd lang als oubollig beschouwd, maar is anno 2019 bezig aan een heuse comeback.

 

LITTLE BLACK DRESS

Er is een reden waarom de kleur zwart gezien wordt als de meest flatterende: het ziet er altijd gestroomlijnd uit. Een little black dress blijft dan ook de absolute winner wanneer je het silhouet vindt dat je het best staat.

Door Tiffany Roggeman