Blondes have more fun! Dit is de perfecte kleur blond voor jouw huidtint

Foto: Pexels

Je moet het ooit eens gedaan hebben: een blondine worden. Het is een haarkleur die bij bijna ie-de-reen mooi kan staan. Je moet dan wel voor de juiste kleur blond kiezen, want anders zou je tripje naar de kapper wel eens kunnen uitdraaien op een waar fiasco. Lees hieronder wat je in je achterhoofd moet houden als je picture perfect wil bereiken met je nieuwe blonde lokken.

Matt Rez is een Redken Color Ambassador en is een van de beste blonde colorists die je je maar kan wensen. Hij geeft vijf tips waarmee je rekening moet houden als je wil gaan voor de blonde look!

1. Hou je basiskleur natuurlijk

Dit is dé sleutel tot een blond succes! Omarm daarom je natuurlijke haarkleur en hou deze als basis. Onze eigen haarkleur en huidtint spelen op elkaar in. Als je je natuurlijke kleur dus volledig weg verft, zal je nieuw kleurtje clashen met je huid!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

??

Een bericht gedeeld door Zendaya (@zendaya) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Chiara Ferragni (@chiaraferragni) op

 

2. Het blond moet dezelfde balans van warme, koele en neutrale tonen hebben als je huid 

Net zoals je naar de ondertoon van je huid kijkt als je foundation koopt, doe je dat ook als je blond wil worden. Ons haar heeft dezelfde balans tussen warm, koud en neutraal nodig als onze huid. Niet elke colorist kan dit, dus zorg dat je je haar laat kleuren bij iemand die goed om kan met complexe balayage-technieken.

 

3. Ken het verschil tussen koel en warm vs. licht en donker

Know the difference! Het is belangrijk dat jij nauwkeurig kan uitleggen aan je kapper wat je precies wil. ‘Warm’ betekent niet per se donkerder, net zoals ‘koud’ niet gelijkstaat aan ashy. Er zijn heel wat variaties in een koude blonde kleur!

 

 

4. Verwacht niet exact hetzelfde resultaat als je foto-voorbeeldje

Ga ervanuit dat de foto die je meeneemt de perfecte inspiratie is, maar dat je haar er niet helemaal hetzelfde zal uitzien als het voorbeeld. Niemand heeft precies dezelfde natuurlijke haarkleur en dat geldt ook voor geverfde kleuren. De verf zal bij iedereen een ietsje anders effect hebben!

5. Gebruik thuis haarverzorging die je blond kleurtje gezond en lumineus houdt

Blond zijn stopt niet wanneer je buiten wandelt bij de kapper. Verzorg en bescherm je nieuwe lokken goed! Het begint natuurlijk bij een goede shampoo en conditioner, liefst paarse. Matt’s favorieten zijn die van Kristin Ess. Als je je haar stijlt of krult, gebruik dan ook heat-protectant spray en trakteer jezelf regelmatig op een haarmasker.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

??

Een bericht gedeeld door Lili Reinhart (@lilireinhart) op

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The always stunning @deedaly1 ?? color cut and style by @chrisgreenehair #mechesalonla #chrisgreenehair

Een bericht gedeeld door MèCHE Salon LA (@mechesalonla) op

 

Door Liesa Rijnders