Wait, what?! Dit stukje paradijs ligt in België, op een uurtje rijden van Antwerpen

Foto: Instagram | thomas.moens.photography

Staat er deze zomer bij jou geen paradijselijke reis naar Bali op de planning, en moet jij het zien te doen met de ligzetel en het opblaasbadje in jouw tuin? Maak je geen zorgen om die staycation, Flair ging op zoek naar de verborgen parels van België, en ontdekte een paradijs voor natuurliefhebbers, inclusief het mooiste panorama van Vlaanderen.

Een postkaartwaardig uitzicht in Vlaanderen? Daarvoor moet je richting Maasmechelen rijden. Op een uurtje cruisen van Antwerpen vind je er Connecterra, een prachtig landschap in het Nationaal Park Hoge Kempen, gelegen op de oude steenkoolmijn van Eisden. Wie gezonde lucht wil opsnuiven en tegelijkertijd jaloersmakende Instagramkiekjes wil maken, is hier aan het goede adres.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anything Anja ? (@anjanurski) op

 

Wie dit goed bewaard stukje natuur wil bezoeken, trekt tegen alle modevoorschriften in toch maar beter een paar wandelschoenen aan. De gemakkelijkste route – bij de ingang van het park krijg je een kaart mee – brengt je in een uurtje naar het mooiste panoramapunt van Vlaanderen, op de top van de steenberg. In ruil voor de tocht word je getrakteerd op een uitzicht dat zelfs de meest doorwinterde couch potatoe weet te appreciëren.

Praktisch: toegang tot het park kost je zo’n 3 euro. Wie helemaal weg is van dit stukje paradijs koopt een volledig jaarabonnement voor slechts 5 euro.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visit Maasmechelen (@visit_maasmechelen) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hanne ?? (@hann.e) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visit Maasmechelen (@visit_maasmechelen) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jens Van der Borght (@jensvdbb) op

 

Door Tiffany Roggeman