Foodies opgelet: deze snacks bevatten slechts 100 calorieën én zijn nog eens lekker ook!

Foto: Shutterstock

Tussendoortjes, we eten ze allemaal graag. Hongertje voor de lunch? Tussendoortje. Hongertje na de lunch? Tussendoortje. Meerdere keren per dag eten is trouwens gezond, het houdt je metabolisme aan de gang. Diëtisten raden meestal aan om je tussendoortjes rond de 100 calorieën te houden. Wij maakten daarom een lijstje met wat jij precies kan eten voor dat aantal calorieën (en nee, het is niet allemaal gezond of saai ;) )!

Twee oreo koekjes

Naast dat dit koekje vegan is (!), bevat het ook nog eens relatief weinig calorieën. Twee van deze koekjes zijn goed voor 94 calorieën, net op het randje van de aangeraden hoeveelheid dus!

 

Twee raketijsjes

Niet dat we denken dat iemand écht twee raketijsjes na elkaar zou eten, maar volgens de 100-calorieën-regel zou het kunnen. Een raketijsje bevat namelijk slechts 40 calorieën, score!

Pinda's & gedroogde veenbessen

De ideale combinatie als je van zoet en zout houdt. Om binnen de voorgeschreven portie te blijven mix je één eetlepel pinda's met twee eetlepels cranberries. Klaar is je gezonde snack!

Zoute stokjes

Fan van chips maar iets minder van de calorieën? Wissel je chips dan eens in voor zoute stokjes. Dertig kleine stokjes zijn goed voor zo'n 100 calorieën!

Druiven

Hoewel druiven vaak geassociëerd worden met suiker, valt dit heel goed mee. Zo'n 25 stuks is de ideale snackportie!

Avocado

Niets zo lekker als een avocado met wat zout en citroensap. Healthy, lekker én vullend. Met een halve avocado zit je precies goed!

 

Eitje

Into de hartige snacks? Dan zit je met een gekookt eitje met wat mosterd en zout ook helemaal goed. Deze snack bevat slechts 75 calorieën, maar is rijk aan proteïnen!

Melo cakes

Afsluiten doen we toch nog met iets ongezond, namelijk melo cakes. Je weet wel, die plakkerige schuimpjes op een koekje, he-le-maal omhuld met chocolade. Heb je er zin in gekregen, dan kan je er met een gerust hart eentje eten! Net als een eitje bevat de snack zo'n 76 calorieën.

Smakelijk!

Bron: Beautify

Door Axelle Smolders