Aha! Naar dit bestanddeel moet je op zoek gaan in shampoos als je dikker en voller haar wil

Gaan er iedere week een dozijn haarproducten aan jouw lokken verloren? En lijkt het alsof het resultaat is dat je alleen maar nog meer haar verliest? Dan ben jij waarschijnlijk nog niet bekend met het biotine, het bestanddeel dat je nodig hebt om voller en dikker haar te verkrijgen.

Ongeacht hoeveel maskers, oliën en crèmes je op je haar aanbrengt, als je niet genoeg vitamines binnenkrijgt, zullen je haar en huid eronder lijden. En krijg je de vitamines niet binnen via je voeding, dan kun je ze nog altijd gaan zoeken in shampoos en andere haarproducten.

WAT IS BIOTINE?

Biotine is een in water oplosbare vitamine die je nodig hebt om energie uit eten vrij te maken. Daaruit kunnen we afleiden dat biotine een essentiële rol speelt in de gezondheid van ons haar, omdat we zonder vitamine B8 - zoals biotine ook wel genoemd wordt - geen voedingsstoffen kunnen opnemen. En dat zorgt er op zijn beurt dan weer voor dat je haar broos wordt en uitvalt.

Heel wat biowinkels verkopen vitaminepillen met biotine, maar wie niet graag pillen slikt kan de shampoos hierboven in huis halen.

Door Tiffany Roggeman