Haargoeroe Ilham Mestour deelt haar ultieme tip: “Was je haar niet te vaak. Probeer co-washing”

Foto: Philips Benelux

Aangezien we een groot deel van onze dag in de badkamer doorbrengen, leek ‘Philips’ Beauty Summit’ het event bij uitstek om onze kennis over beauty wat bij te schaven. Resultaat: onze wishlist is weer een heus pak langer geworden, en onze badkamer te klein. Maar we kregen ter plekke ook de kans om haargoeroe Ilham Mestour de kleren van het lijf – of beter: de haren van het hoofd – te vragen en gingen huiswaarts met de ultieme tip voor vrouwen als het op haarverzorging aankomt. Lees even mee.

Naar goede gewoonte deed Philips ook dit jaar opnieuw onderzoek naar de houding en perceptie van vrouwen van over de hele wereld over hoe zij schoonheid definiëren, welke rol het speelt in hun leven en hoe de schoonheidsindustrie hen ondersteunt. Daarvoor ondervroegen ze maar liefst 12.000 vrouwen uit 12 verschillende landen. Één van de grote bevindingen, die uit de doeken gedaan werd in ‘Philips Global Beauty Index’, is dat vrouwen het belangrijker vinden zich goed te voelen in plaats van er goed uit te zien. Gezondheid staat tegenwoordig boven schoonheid. En ook Ilham Mestour, die onder andere het haar van Prinses Maxima, Doutzen Kroes en Naomi Campbell onder handen mocht nemen, deelt die mening als we haar om de ultieme tip met betrekking tot haarverzorging vragen.

"WAS JE HAAR NIET TE VAAK"

Haar ultieme tip? “Was je haar niet te vaak. Het is één van de grootste fouten die vrouwen maken, want telkens je je haar wast droog je het uit”, legt Mestour uit. “Probeer co-washing eens uit, waarbij je één keer per week je haar met shampoo wast en de rest van de dagen je haren gewoon goed spoelt, of een beetje conditioner op de punten gebruikt.” Vrouwen vinden het volgens Mestour geweldig om shampoo te gebruiken. Toegegeven, je voelt je er frisser door. Maar ongeacht welke shampoo je ook gebruikt, de kans is zeer groot dat het je hoofdhuid uitdroogt. Wie bezeten is om naar de shampoofles te grijpen, kan het gemis opvangen met goede stylingproducten. “Met de juiste droogshampoo, of een beetje sea salt spray kun je de wasbeurten perfect overbruggen”, geeft Mestour nog als tip.

 

"EEN VROUW 'S HAAR IS HAAR MEEST WAARDEVOLLE KWALITEIT"

Een andere grote fout die heel wat vrouwen maken volgens deze haargoeroe is het agressief behandelen van hun lokken. “Vrouwen zijn over het algemeen veel te agressief voor hun haar. Denk maar aan hoe vrouwen soms tekeer gaan met een stijltang of föhn en borstel”, verduidelijkt Mestour. “Je gooit je make-up ’s morgens ook niet op je gezicht, maak dan ook wat tijd voor de styling van je haar, en behandel het met zachtheid. Een vrouw ’s haar is tenslotte haar meest waardevolle kwaliteit."

Iets wat ook Philips hoog in ’t vaandel draagt. Het merk bracht onder de noemer ‘slimme producten’ enkele vernuftige hoogstandjes op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de Moisture Protect-krultang, die prachtige krullen creëert dankzij een innovatief en slim systeem. In de keramische platen zit niet alleen keratine verwerkt, de MoistureProtect-technologie beschermt je haar ook tegen oververhitting en past de temperatuur aan om de glans te verbeteren en de natuurlijke vochtbalans te behouden.

Door Tiffany Roggeman