Wit, witter, witst! Je tanden bleken is niet langer duur en ongezond

Foto: Shutterstock

Je kan dan wel uren spenderen aan het nemen van die ene perfecte Insta-pic, maar als je tanden er niet Hollywood-wit uitzien, kan dat toch echt een teleurstelling zijn. Gebruik jij ook regelmatig drie verschillende apps om je foto’s te bewerken vooraleer je ze uploadt? Je onzekerheden over je gebit kan je permanent oplossen met een tandartsbezoekje. En we hebben goed nieuws: het kan goedkoper dan ooit én het maakt je tanden niet kapot!

Een permanente oplossing om ons een smile te bezorgen zoals de tandpastamodellen? Klinkt als muziek in onze oren! Al kan je niet overal je tanden laten bleken zonder dat daar risico’s aan verbonden zijn. No worries, wij weten waarop je moet letten.

De boosdoener is peroxide, die vaak de basis vormt van bleachingproducten. Peroxide zorgt ervoor dat de kleurstoffen uit je tanden trekken, als gevolg van een chemische reactie. Je tanden worden daardoor wel witter, maar dat is niet zonder risico’s…

Gelukkig zijn er nu ook andere manieren om je tanden te laten bleken zonder dat dat schadelijk is. Zo gebruikt ‘De Tandenbleker’ een non-peroxide bleekgel. Nadat de gel op je tanden zit, moet je met je gebit onder een LED-bleeklamp. Tijdens de behandeling kan je rustig je favoriete Netflix-serie bekijken. Als dat geen service is!

Dat alles kost je niet eens bakken vol geld. Bij ‘De Tandenbleker’ kan je kiezen uit verschillende behandelingen, die starten vanaf € 44,99. Daarvoor krijg je een stralende glimlach in de plaats. Take my money!

Door Liesa Rijnders