Nieuw seizoen, nieuwe beauty routine! Dit zijn de producten van een Parisienne

Foto: Shutterstock

New season, new me! Onder dat motto gaan we weer eens een paar producten uit ons make-up tasje vervangen door iets nieuws. Wie beter als inspiratie daarvoor dan de French girl, die met haar natuurlijke make-up look en een opvallend kleurtje op de lippen iedereen voor zich wint. Haar favoriete producten? Dîtes-moi, s'il vous plaît!

Dit zijn de ultieme French girl items:

Getinte moisturizer

Een moisturizer in jouw tintje geeft een veel lichtere look dan foundation. Het bedekt je huid minder en daardoor kan je natuurlijke glow lekker doorschijnen. De ‘Skin Feels Good’ moisturizer van Lancôme is een van de favorieten van de Parisienne.

Glanzende, lichte eyeliner

Een Parisienne zie je maar heel zelden met een zwarte eyeliner. Ze kiest liever voor lichte kleuren die ook een beetje glinsteren. Daarmee zien gedurfde, dikkere lijnen er nog steeds très chique en elegant uit. De ‘Beauty Couture Liquid Eyeliner’ van YSL geeft met de tint ‘Daring Bronze’ de perfecte extra touch.

Liftende mascara

Onmisbaar in het make-up tasje van elke French girl? Mascara! En dan wel één die veel lengte geeft en je wimpers subtiel omhoog lift. Het moet er uiteraard wel allemaal heel licht en natuurlijk uit blijven zien. Eén of twee laagjes van de ‘Lash Blowout Mascara’ van IT Cosmetics, et voila!

Zacht blosje

Gedaan met contouren, highlighten en bronzen. Het ultieme geheim van de French girl is om simpelweg haar wangen een licht blosje te geven. Ga voor een zachte kleur en een creamy powder blush die zorgt voor een natuurlijke uitstraling. De Parisienne kiest hier voor een exemplaar van NYX in een terracotta roze tint.

Gedurfd kleurtje lippenstift

De Parisienne maakt van haar lippen een echt statement door er een feller kleurtje op te smeren. Een natte finish zorgt ervoor dat de look er très Frenchy uitziet. De ‘Water Stain’ lippenstift van YSL in de kleur ‘Wet Vermillion’ doet helemaal wat hij moet doen.

Door Liesa Rijnders