Met deze vijf tips geef jij je huis een make-over voor minder dan 100 euro!

Foto: Shutterstock

Nog voor we de kerstsfeer in huis brengen, schakelen we nog even over op een gezellig, warm herfstinterieur. We kunnen moeilijk bij elke seizoensverandering honderden euro’s gaan spenderen aan nieuwe meubels en decoratie, en gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Volg deze vijf tips en jouw huis wordt een gezellig herfstnest in no time!

GEDROOGDE BLOEMEN

Ben jij ook een fervent bloemenfanaat? Dan bespaar je heel wat euro’s door te kiezen voor gedroogde bloemen in plaats van elke week een vers boeketje te halen. Een mooie vaas erbij, en ziedaar: een prachtig deco-stuk brengt je woonkamer meteen tot leven. Gedroogde bloemen matchen heel mooi met hout. Zet ze dus op een houten kast, plaats er een foto in een houten frame naast, of leg een plat stuk boomstronk onder de vaas. Laat je creativiteit de vrije loop gaan! Het beste nieuws? Ze hebben geen water nodig en zijn dus onverwoestbaar. Aha!

 

SHOP TWEEDEHANDS

Eens een kijkje nemen in een tweedehandswinkel is niet alleen duurzaam, maar je vindt er ook unieke decoratieve items voor een prikje. Exact wat je nodig hebt voor deze make-over! Vintage schaaltjes, authentieke kandelaars of parfumflesjes uit de fifties? Look no further. Opnieuw & Co stap je zo buiten met je nieuwste aanwinsten zonder dat je portemonnee daar meteen veel lichter van wordt.

 

NIEUWE KUSSENHOEZEN

Als je twee sets kussenhoezen in huis haalt zit je helemaal safe en switch je gemakkelijk wanneer de donkere maanden eraan komen. Rijke texturen, zoals leer en velvet, brengen wat extra warmte in huis. Je kussens hoef je niet enkel in de zetel te leggen, maar je kan ze ook in een geweven mandje op de grond zetten met een dekentje erbij. Dat ziet er mooi uit en je haalt er snel wat extra kussens uit als je bezoek verwacht. Easy!

 

EXTRA KAARSEN & QUOTES

Een 10/10 voor sfeer en gezelligheid gegarandeerd als je je kasten en schappen opvult met extra kaarsen en wat kleinere decoratieve items. Als je kiest voor een paar verschillende geurkaarsen kan je bovendien elke dag een ander geurtje in huis verspreiden. Een goedkope manier om extra woondecoratie in huis te halen, is door zelf quotes uit te printen. Laat je volledig gaan op Pinterest en hang je uitgeprinte quotes aan een touwtje op met kleine, houten speldjes.

 

NATUURLIJKE ACCENTEN

De herfst kenmerkt zich door de warme kleuren die de bladen van de bomen krijgen. Dat gezellige gevoel kan je makkelijk in huis halen door te kiezen voor natuurlijke accenten. Zet je vaas met gedroogde bloemen bijvoorbeeld op een plat stuk boomstronk en match je kussens met een (faux) fur deken.

Door Liesa Rijnders