Blondines van over de hele wereld zijn in de ban van deze goedkope paarse shampoo

Foto: Isopix

Of je nu natuurlijke blonde lokken hebt of van tijd tot tijd een bezoekje aan de kapper brengt voor dat blonde kopje, je kent ongetwijfeld the struggle: een gele schijn. Paarse of zilvershampoo is de oplossing om de gele kleur te neutraliseren, en deze ene budgetvriendelijke variant krijgt wel héél lovende commentaren.

Wie blond haar heeft, weet dat zilvershampoo een vereiste is in de badkamer. Anders dan de naam doet vermoeden, heeft zilvershampoo een paarse kleur. De paarse pigmenten gaan namelijk het geel in je haar tegen. Aangeraden wordt maximum 1 à 2 keer per week je haar met deze shampoo te wassen, omdat je haar anders té donker wordt. Daarbovenop maken heel wat exemplaren je haar droger. De perfecte zilvershampoo vinden is dus geen makkelijke opdracht. Maar blondines van over de hele wereld lijken het eens te zijn over deze paarse shampoo.

De Color Vive Purple Shampoo van Elseve krijgt op Amazon niets dan goede commentaren. De shampoo zou er niet alleen voor zorgen dat je kleur opgefrist wordt, maar laat je lokken ook zijdezacht achter. Ook op de webshop van Kruidvat en bol.com rijft deze shampoo sterren binnen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door L'Oréal Paris Hair Official (@lorealhair) op

 

“Ik heb laatst mijn haar laten blonderen en ondanks dat het mooi licht was, was het nog niet de asblonde kleur waar ik op hoopte. Deze zilvershampoo heeft dat waargemaakt. Al de gele tonen zijn uit mijn haar verdwenen, wat natuurlijk top is. Maar waar ik al heel lang naar op zoek was en niet kon vinden was een zilvershampoo die het haar niet uitdroogt. Deze shampoo van L’Oréal maakt mijn haar mooi asblond, het verzorgt mijn haar en ruikt ook lekker fris. Ik ben helemaal fan! Ik heb dit product ook al aangeraden aan een collega en zij is net zo enthousiast.” - AnnavdLisdonk op bol.com -

En het wordt nog beter, want deze Elseve-shampoo is in heel wat winkels verkrijgbaar en kost je nog geen vijf euro. Het proberen waard!

 

Door Tiffany Roggeman