Wait, what?! Instagram verwijderde zonet onze favoriete stalkfunctie

Foto: Shutterstock

Is het ook jouw avondritueel om net voor je gaat slapen nog even te checken welke foto's je crush heeft geliked? Not anymore, want Instagram verwijderde zonet een functie uit de app die voor een mooi overzicht van alle activiteiten zorgde. Say what?!

Snif snif, we hebben het wel degelijk over de functie 'volgend', die sinds gisterenavond nergens meer te bespeuren is. Als je het verdwenen knopje aanklikte, kreeg je een overzicht van alle activiteiten van de mensen die je volgt. Je zag er dus welke foto's iedereen likete, alle comments die geplaatst werden en wie iedereen begon te volgen.

Ter vergelijking zie je links hoe je scherm eruitzag wanneer je onderaan naar het hartje ging, en rechts hoe het er nu uitziet:

Dat betekent dat je dus niet langer kan volgen welke foto's jouw crush de afgelopen uren een double tap gaf of welke chicks hij na een avondje stappen begon te volgen. Auwtch! En hou je vast, want het gaat niet om een testperiode: deze stalkfunctie is voor eeuwig en altijd offline gehaald.

Eerlijk is eerlijk, misschien is de beslissing niet zo slecht en wordt onze nachtrust er uiteindelijk wel beter van. Vishal Shah, de baas van Instagram, laat alvast weten dat het Instagram-team de app zo simpel mogelijk wil maken en daarom, ahum, overbodige functies niet langer zal aanbieden. 

Ben jij even niet goed van dit nieuws? Je bent niet alleen, Twitter is eveneens in shock.

 

 

 

 

Door Liesa Rijnders