Victoria Beckham’s kapper onthult zijn tips tegen frizzy hair!

Foto: Shutterstock

Frizzy, fluffy, plucherig,… Allemaal correcte omschrijvingen voor onze coupe die zich zo nu en dan omtovert tot een soort vogelnest. Heb jij na al die jaren proberen nog steeds geen remedie gevonden tegen dit haarsyndroom? Dan hebben we goed nieuws, want de kapper van Victoria Beckham onthult zijn trucs!

Naast Posh heeft de Britse kapper Jason Collier ook actrice Eva Longoria op zijn palmares staan. We vertrouwen zijn deskundig advies dus volledig. Dé manier om frizzy haren tegen te gaan? Dat is volgens hem “locking in the moist”. Aha!

BYE BYE FRIZZY HAIR

We beginnen bij het begin: een frizzy haardos wordt meestal veroorzaakt wanneer droge haren vocht opnemen dat gewoon in de lucht hangt. Hmm, hoe vermijden we dat dan? Het begint allemaal in the douche en eindigt bij het correct drogen van je haren.

  1. ‘Moisture’ je haren zoveel mogelijk onder de douche. Daarvoor gebruik je best kokosolie.  
  2. Gebruik een vochtbestendige styling lotion, van je haarwortels helemaal tot de punten. Jason’s favoriet is de gelcrème van Shea Moisture.
  3. Kies voor een ronde of platte borstel en werk van je punten naar je haarwortels toe. Hou daarbij de haardroger op enkele centimeters afstand zodat je haar niet verbrandt, want dan verwijder je ook de ‘moist’ die je net hebt aangebracht. Richt de haardroger ook altijd naar beneden!

That’s it!

EN ER IS MEER

Yes, weg dus met dat pluche beest op ons hoofd. Jason geeft nog wat extra tips, hoe je bijvoorbeeld zelf een ‘net-naar-de-kapper-geweest’-look creëert. The key to success is de ‘wrapping’ techniek. Daarbij droog je je haren rond de vorm van je hoofd heen. Bekijk hieronder een tutorial:

Tenslotte benadrukt Jason nog het belang van hoofdhuidverzorging. Die kan je zelfs al beschadigen door na een koude dag thuis je verwarming even lekker hoog te draaien. Zijn gouden tip is om je hoofdhuid goed te controleren op droge plekken en wekelijks een haarmasker te gebruiken.

Voila, met deze tips ben je klaar om eender welk seizoen door te komen met een gezonde, niet-pluizige haarbos!

Door Liesa Rijnders