Coffee o’clock! 6 koffierecepten die je de koude helpen trotseren

Foto: Halfbaked Harvest | Choosing Chia | Yes to Yolks

Ben je ook zo iemand die onmogelijk kan functioneren als je nog niet je dagelijkse dosis cafeïne hebt opgedronken? Of geniet je graag van dat occasionele koffietje na een zware shopsessie in de stad? Breng een klassiek bakkie troost dan eens naar een hoger niveau met een van deze koffierecepten!

Met deze vernieuwende koffiebereidingen til je trouwens ongetwijfeld je Insta-feed naar een hoger niveau. Geen tijd om te brouwen en experimenteren? Dan breng je wat leven in je kaffe’ke met koffieverf!

 

Roze hibiscus latte

Oké oké, technisch gezien is dit geen koffie, maar wij zijn ervan overtuigd dat zelfs de grootste koffiefanaten graag deze eens op het menu zetten. Geef toe: wie wordt er nu niet instant verliefd op dit roze (vegan!) exemplaar? Voor het recept klik je hier en scroll je helemaal naar beneden. 

 

Homemade pumpkin spice latte

Springen de tranen je spontaan in de ogen bij de gedachte dat straks Starbucks' bestseller weer tot volgend jaar uit het assortiment verdwijnt? No worries, want je maakt hem gewoon zelf thuis met dit recept - in videoformaat! Da's graag gedaan. 

 

Toasted marshmallow latte

Geen andere creatie die je zoveel comfort zal brengen op een regenachtige dag als dit kopje met bijhorend snoepgoed. Die foto spreekt nu toch echt voor zichzelf? Kopieer dit hemelse exemplaar met behulp van het recept op deze pagina

 

Latte van peperkoek & salted caramel

Ligt er op onze redactie een reep salted caramel chocolade, dan is die gegarandeerd verorberd nog voor de lunch. Deze heerlijke smaken in combinatie met een peperkoekenlatte, dat kan niet anders dan een fenomaal resultaat opleveren. Probeer het thuis met dit recept

 

Havermelk latte met lavendel

Punt 1: deze latte is helemaal dairy free en zal dus niemand zwaar op de maag liggen. Punt 2: de lavendel geeft er een lekkere, Instagrammable twist aan. Oké! Je maakt het drankje met dit recept

 

Honing & kokos latte

Bij kwaaltjes die je oploopt door de koude, zoals keelpijn, is een beetje honing in de thee vaak hét antwoord. Combineer dat nu eens met kokos in je latte, hmmm! Het recept daarvoor vind je hier.

Door Liesa Rijnders