Aha! Dankzij deze handige hack zie jij wanneer je scampi’s perfect gebakken zijn

Foto: Shutterstock

Als we scampi’s voorgeschoteld krijgen, retourneren we een afgelikt bord. De vis scoort nog steeds hoge punten op etentjes en restaurantmenu’s. Maar wanneer we thuis aan de slag gaan, eindigen er vaak verschrompelde rubberen exemplaren op ons bord. Gelukkig is dat verleden tijd dankzij deze superhandige hack, want je hoeft maar één iets in de gaten te houden om perfect gebakken scampi’s te kunnen serveren!

Het venijn zit ‘m in de staart van de beestjes. Als je scampi’s te ver bakt, plakt de staart bijna tegen het lichaampje, en vormt je scampi een cirkel. En dat willen we nu net vermijden. Een scampi is op z’n best wanneer ie net niet meer ‘glazig’ is vanbinnen. Maar aangezien je dat niet kunt zien, tenzij je x-ray vision heb, moet je je op het staartje focussen. Een cirkel mag dus niet, dat weten we ondertussen. Wat dan wel? Zolang je scampi’s de vorm van een ‘C’ behouden zit je goed.

Wij zetten vanavond alvast scampi’s op het menu!

Door Tiffany Roggeman