Vijfde keer, goede keer: na vier seizoenen eindelijk een holebikoppel in ‘Blind Getrouwd’

Foto: Shutterstock

Het blijft een speciaal concept: twee wildvreemde mensen die met elkaar gematcht worden en op hun eerste ontmoeting al meteen in het huwelijksbootje stappen. En toch is het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’ keer op keer een schot in de roos. Ondertussen is het format al toe aan een vijfde seizoen, en het wordt meteen eentje om naar uit te kijken. De experten hebben voor de eerste keer een holebikoppel kunnen vormen.

Het vijfde seizoen van Blind Getrouwd’ stelt niet alleen nieuwe experten voor, maar laat ook voor de eerste keer een holebikoppel naar het altaar schrijden. “Fans vroegen ons al jaren om een holebikoppel te volgen, maar wij matchen enkel als er echt potentieel is. De experts denken dat ze nu die goede match gevonden hebben”, klinkt het bij de makers.

Het gaat over twee homomannen uit het Gentse die elkaar ondertussen al hun jawoord gegeven hebben. Vijfde keer, goede keer, zo blijkt nu. Maar niet zonder extra moeite, want VTM lanceerde bij het einde van de vorige reeks zelfs een aparte oproep voor holebi’s.

“Zo’n vijf procent van onze bevolking is holebi. En omdat holebi’s amper tien procent van de inschrijvingen uitmaakten, was de poule waaruit we konden matchen jarenlang beperkt”, vertelt seksuoloog en ‘Blind Getrouwd’-expert Wim Slabbinck aan Het Nieuwsblad. “Bovendien is de holebigemeenschap kleiner en kennen veel holebi’s elkaar al. Dan moet je extra voorzichtig zijn.” Maar het duo dat ze gevonden hebben heeft volgens Wim echt potentieel.

Wij kijken alvast uit naar het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’!

Door Tiffany Roggeman