Miauw! Deze kattenrassen haal je best in huis omwille van hun lieve karakter (én goede looks)

Foto: Pinterest

Willen alle dog people nu eens ein-de-lijk kappen met de kat bij de melk te zetten door valse geruchten te verspreiden over onze poeslieve dierenvriendjes? Ons Milou moet al heel haar (eerste) leven aanhoren dat ze geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken met als gevolg dat ze zich een kat in een vreemd pakhuis voelt. Spits uw oren, want deze rassen zijn het levende bewijs dat katten wél goedaardig - kunnen - zijn!

RAGDOLLS

Eentje voor de narcistist in ons: het soort kat die je doorheen het hele huis achternaloopt. Zoek je een gezelschapsdiertje dat aan jou is vastgeplakt met superlijm, dan is de ragdoll echt uw da-da! Taylor Swift approved this message. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cat lady thirst trap

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift) op

 

MAINE COONS

De maine coon staan vooral bekend als het plus size kattenmodel, waardoor we bijna zouden vergeten dat deze reusjes ook een superlief karakter hebben. Deze katten zullen altijd in je bijzijn toekijken naar jouw gekke mensenmanieren. Als je op zoek bent naar een low maintenance katje, is dit ras geen match, want ze willen non-stop van jouw gezelschap genieten! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door mainecoon lover (@mainecoon_cat_lovers) op

 

SIAMEES

Disney heeft lang, lang geleden een onvergeeflijke fout gemaakt toen ze de Siamese kat in The Lady and The Tramp afbeelden als duivelse ettertjes. Satan zit hier voor niks tussen, want deze katten hebben eigenlijk een heel relaxed persoonlijkheid. Dit schootkatje zal voortdurend op jouw lichaamsdelen komen hangen. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Siamese Lover (@siamese._.lover) op

 

SOMALISCH

De Somalische kat heeft langs de buitenkant verdacht veel weg van een vosje, maar is vanbinnen alles behalve dat. Deze slimme kat is een geboren speelvogel die dolgraag knuffelt met zijn/haar baasje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Errol the Somali Cat ?? (@errol.the.cat) op

 

PERZISCH

De haarverzorging mag dan wel een lastig karweitje zijn en hun snoetje getuigt van weinig enthousiasme, toch is dit de populairste huiskat! Niet alleen omdat ze eruit zien als een kat die het stopcontact tonggewijs is gaan uittesten, maar ook omdat ze onvoorstelbaar lief en toegeeflijk zijn. Deze kat moet zich wel even aanpassen aan nieuwe situaties, maar eens ze gesetteld is, vertrouwt ze je blindelings! 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Christypaw Persians (@christypawpersians) op

 

ABESSIJN

Yep, deze katten zijn een plaatje, maar wees toch niet zo oppervlakkig! Dit ras is zo slim dat ze ook wel eens geniaal worden genoemd. Deze katten gaan je niet doodknuffelen, maar houden wel van menselijk gezelschap, zij het vanop een steenworpje. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Majwor & Birjer (@majwor_and_birjer) op

 

BENGAALS

Dit ras ziet eruit alsof ze je als toetje bij het ontbijt gaan oppeuzelen, maar niets is minder waar. Deze katten zijn heel sociaal aangelegd en daarom ook de perfecte aanwinst voor dog moms (or dads). Ze kunnen het vinden met soortgenootjes, hoomans en ja, zelfs honden! Dat ze ook nog eens de mooiste katten op planeet aarde zijn spreekt voor zich...  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bengal Cats (@bengalcatsworld) op

 

Door Heleen