Wimper wonder! Dit beautyproduct vervangt je mascara voor die perfecte "no make up" make-uplook

Foto: Tom Newton

Beautyland staat op haar kop! Make-upfans gooien massaal hun pikzwarte mascara - die na tweemalig gebruik al droge klonters tussen je wimpers achterlaat - overboord om ze te vervangen door haar minimalistische zusje: de clear mascara!

Eens je de eindeloze zoektocht naar de perfecte mascara hebt volbracht, kan het huishoudelijk badkamergeweld beginnen om die zwarte vlokken weer van je wimpers af te krijgen. Om nog maar niet te spreken over de drie zielige wimperharen waar jij op je oude dag mee door het leven zal moeten, want al jouw pogingen om bambi-oogjes te krijgen doen je wimpers uiteraard geen goed. Dan smeren we er nog een dikke kwak mascara op zodat het toch op zijn minst drie fameus lange haren zijn, toch? 

Verkeerd gedacht! De "no make-up" make-up look heeft de beautywereld ingepalmd en het wimpervriendelijke alternatief voor panda-ogen is de transparante mascara. Deze minimalistische look ziet eruit alsof je in deze toestand - lees: drop dead gorgeous - uit bed bent gerold en niemand hoeft te weten dat niets minder waar is. Door je wimpers te krullen en vervolgens een clear mascara aan te brengen creëer je het gewenste effect.

Het geeft je een frisse blik en maakt je wimpers natuurlijk zichtbaar, zonder ze daarbij te beschadigen. Integendeel, heel wat transparante mascara’s werken als conditioner voor je wimpers. Als je je zwarte wimpers nog niet wil laten gaan, kan een clear mascara ook per-fect dienen als verzorgende primer voor je wimpers alvorens je er een gepigmenteerde mascara op zet.

En het is nog niet gedaan. De prijs van multifunctionaliteit gaat óók naar dit goedje. Je kan het namelijk ook gebruiken als wenkbrauwgel of om koppige babyhaartjes aan je haarlijn te temmen.

 

Door Heleen