Eindelijk duidelijkheid: de jongste is NIET de lieveling van het gezin

Foto: Shutterstock

Dat de jongste altijd de meeste cadeautjes krijgt of net dat uurtje langer uit mag is inderdaad niet gelogen. Ze mogen thuis altijd dat beetje meer en durven vaker al eens wat meer risico nemen ten opzichte van de broers en zussen. Toch wil dat niet zeggen dat degene die het meeste mag ook mama's en papa's lieveling is...

Uit onderzoek blijkt dat de oudste telg uit het gezin de populairste is. You lucky bastard! Want daar is wel een heel duidelijke verklaring voor. De oudste van het gezin is degene die (bijna) altijd luistert en zelden iets verkeerd doet. Hij of zij neemt vaak een voorbeeldrol op zich en dat weten de ouders te appreciëren.

Ondanks dat de jongste dan niet het favorietje mag zijn, wordt hij of zij wel meer verwend dan de anderen. Ouders worden na het hebben van meerdere kids vaak wat losser in opvoeding en daar weet jij subtiel van te profiteren. Toch wordt de kleinste vaak niet helemaal serieus genomen waardoor de verantwoordelijkheidszin aan hem of haar voorbijgaat.

Het middelste kind is helaas pindakaas de pineut: geen favorietje en ook geen verwend nest. Hold a second! De middelste lijkt vaak wat minder aandacht te krijgen dan de rest maar toch heeft dat ook weer enkele voordelen. De middelsten zijn steeds de bemiddelaars waardoor ze altijd met iedereen goed overeenkomen.

 

Door Larisa de Vries