Zo verwijder jij in no time je gellak zonder je nagels te beschadigen

Foto: Shutterstock

Gellak klinkt steeds heerlijk in de oren! Je hebt voor enkele weken prachtige nagels zonder ze om de twee dagen te moeten bijwerken. Maar wanneer je beslist om het spul eindelijk te verwijderen, is het toch vaak een hele klus. Al snel geraakt je geduld op waardoor je vervolgens zal grijpen naar de grove middelen met als gevolg: dode, verlepte nagels waar niets meer mee aan te vangen valt.. Geen paniek! Wij leggen jou met veel plezier uit hoe je voortaan die gellak op een veilige manier van je nagels haalt.

We weten allemaal dat gellak niet even gemakkelijk te verwijderen is als gewone nagellak. Daarom beginnen we eerst met een grove nagelvijl. Hiermee gaan we de bovenste laag van onze nagels eraf vijlen. Let wel op dat je niet te lang vijlt, anders beschadig je de glanslaag van je nagels, en dat willen we natuurlijk vermijden.

Vooraleer de aceton gebruikt wordt, brengen we een verzorgende olie of crème aan. Wrijf deze goed uit over je nagelriemen en vingertoppen, dit om elke vorm van uitdroging te vermijden. Klaar? Dan nemen we vervolgens enkele wattenbolletjes en laten deze even weken in de aceton. Breng op iedere nagel een watje met aceton aan, en wikkel er vervolgens een stukje aluminiumfolie om heen. Doe dit met elke vinger en laat het tien tot vijftien minuten intrekken.

Haal nu alle folie en watjes van je nagels et voilà, alle gellak is verdwenen. Mocht je toch nog een rest je lak op je nagels hebben zitten, dan kan je dit alsnog voorzichtig verwijderen met een houten bokkenpootje. Eens alle gellak is verdwenen is het tijd om je handen te verwennen. Spoel ze goed af met water en zeep en laat ze vervolgens zo'n vijf minuten genieten van een badje kokosolie. Smeer daarna een hydraterende handcrème op je handen en nagels. Kijk eens aan, in no time zijn je nagels weer lakvrij en gehydrateerd! 

Door Larisa de Vries