5 hotspots in Kopenhagen die absoluut de moeite waard zijn!

Foto: Shutterstock

Nood aan een paar daagjes er tussen uit? Boek dan maar gelijk je vlucht naar het prachtige Kopenhagen. Deze bruisende stad biedt je een perfecte combinatie van food, lifestyle en fashion. Niet helemaal overtuigd? Ongetwijfeld wel wanneer je deze vijf hotspots hieronder even bekijkt ...

Winkelen in Strøget

Citytrip of niet, een dagje shoppen is tijdens je vakantie al-tijd een must! De ideale plek om je creditkaart uit te geven is ongetwijfeld in Strøget, het grootste autovrije shoppinggebied van Europa. Het leuke hier is dat je er zowel low-budgetshops als de duurste kledingmerken vindt, ideaal!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Natalicia Kluit (@natykluit) op

 

Lekker 'freiten' in Reffen 

Fan van een foodmarket? Dan is Reffen the place to be. Hier vind je meer dan vijftig startups in de vorm van eettentjes uit alle windstreken van de wereld. Reffen bevindt zich aan het water waar je kan genieten van heel veel lekker eten en bovendien een prachtig uitzicht. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door REFFEN by CPH Street Food (@reffen_copenhagenstreetfood) op

 

Heerlijk overnachten in Hotel Manon Les Suites

Heb je geld te veel? Dan moet je gewoon je verblijf bij hotel Manon Les Suites boeken. Het hotel biedt een Boheemse luxe, adembenemend design en een feestelijke sfeer aan. Daarnaast heeft het ook een prachtig binnenzwembad dat ons gelijk weet te betoveren. Het vijfsterrenhotel ligt pal in het centrum van de stad op wandel afstand van verschillende bezienswaardigheden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Guldsmeden Hotels (@guldsmedenhotels) op

 

Cocktail bar Ruby

De avond eindigen met een delicious cocktail? Dan moet je naar Ruby. Deze cocktailbar straalt één en al charme, gezelligheid en drank uit. Ruby is gevestigd in een oud herenhuis uit 1740 in het oudste deel van de stad. Tegenwoordig is Ruby het pareltje van Kopenhagen. Deze bar staat al zes keer op de selectielijst van de 50 beste bars ter wereld en is bekend ver buiten de grenzen van Denemarken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ruby Cocktail Bar (@rubycph) op

 

Romantisch tafelen in een rooftop serre

Wil je écht eens een keertje bijzonder uit eten gaan? Dan is Østergro hét restaurant van de streek. Dit mega gezellige glazen serre-restaurant bevindt zich op het dak van een oud auto-veilinghuis. Tegen de avond gaan alle lichtjes aan en is de sfeer en gezelligheid in overmaat aanwezig. Hier eet je trouwens enkel verse producten uit de buurt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ØsterGRO (@oestergro) op

 

Door Larisa de Vries