Dankzij deze oplossing van Spotify laat jij je huisdier zonder schuldgevoel even alleen thuis

Foto: Shutterstock

Dierenvriendjes opgelet! Want Spotify lanceert de 'pawfecte' playlist voor wanneer jij even het huis uit moet. Met deze nieuwe functie matcht de muziekapp jouw muzieksmaak met het gedrag van jouw huisdier. Het resultaat? Een diervriendelijke lijst aan muziek die jouw viervoeter doet relaxen en genieten wanneer jij boodschappen gaat doen.

Uit onderzoek blijkt dat 71% van de ondervraagden muziek speelt voor hun huisdier wanneer ze even weg moeten. Daarnaast blijkt ook dat 69% van de baasjes graag eens een liedje zingt voor of met hun viervoeter. Reden te meer dus om hen een playlist te geven waarop ook zij hun staarten kunnen laten zwiepen en hun vleugels kunnen laten flapperen. 

In één, twee, drie heb jij de 'pawfecte' playlist!

  1. Kies je huisdier
  2. Duid de karaktereigenschappen van je huisdier aan
  3. Voeg de naam en een foto toe van je huisdier
  4. Luister, deel en geniet van jouw 'pawfecte' playlist

Bij het maken van een playlist kan je van tevoren aangeven voor welk type huisdier het bedoeld is. Heb je een heel rustige kat of net een hyperactieve hamster? Voor elk diertje wat wils want Spotify past de muziek op basis van die gegevens volledig aan naar de wensen van jouw huisdier. Op die manier ga jij nooit nog met een schuldgevoel het huis uit. Meer nog, wanneer je huisdier eens mee mag tijdens een autoritje hebben jullie een gedeelde playlist volledig meant to be, hoe leuk is dat!?

Helemaal overtuigd? Hier maak jij je eerste diervriendelijke Spotify-playlist.

Meer leuke weetjes uit het onderzoek lees je hier...

Door Larisa de Vries