Glanzende lokken à la Kim Kardashian? Hair lamination is de nieuwste revolutie in haarland

Foto: Isopix

Grijp jij steevast naar producten die beloven je haar glanzend te maken, maar heeft jouw coupe daarna nog steeds meer weg van een poedel die aan het stopcontact gelikt heeft? De nieuwste haarbehandeling met gelatine zou je in acht seconden van geweldig glanzende lokken à la Kim Kardashian voorzien. Waar moeten we tekenen?!

De voor- en na-foto’s op het Instagramaccount van Sisters Beauty Lounge in Dubai liegen er niet om. Wil je zachter, glanzender en meer gehydrateerde lokken? En dat in acht seconden? Dan is ‘hair lamination’ het antwoord op jouw vragen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sisters Beauty Lounge (@sistersbl) op

 

HAIR LAMINATION

Nee, er komt in geen geval een lamineerapparaat bij deze behandeling te pas. Het geheim zit ‘m in de gelatine. Gelatine is rijk aan proteïnen die diep in het haar kunnen trekken en de structuur, het volume, de uitstraling en de dikte van je haar ondersteunen. De gelatine legt als het ware een beschermende laag rond elk haartje, waardoor je lokken beter water kunnen ophouden en de haarschubben netjes blijven liggen.

Haargoeroe’s vragen zich op dit moment waarschijnlijk af wat het verschil dan is met een keratinebehandeling. Het grootste verschil zit in de duur van het effect. Je haren blijven na hair lamination enkele weken zijdezacht, terwijl dat bij een keratinebehandeling al snel enkele maanden is. Uiteraard zit er dan ook een verschil in prijskaartje. Maar – yep, dit is de grote maar – heel veel keratinebehandelingen worden met als doel gebruikt om krullen steil te krijgen en zijn daarom ook schadelijk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Keratin Treatment & Lash Lift (@alina_aurelovna_) op

 

 

DO IT YOURSELF

Hoewel we een tripje naar Dubai over zouden hebben voor glanzende lokken als hierboven, zouden mensen ons waarschijnlijk gek verklaren. Een speurtocht op Google deed ons dan ook ontdekken dat je makkelijk een gelatinemasker thuis kan maken.

Laat enkele gelatineblaadjes in koud water weken tot ze zacht zijn. Knijp ze uit en leg ze vervolgens opnieuw in water, deze keer in een pot op het vuur. Roer tot alle gelatine opgelost is, maar zorg ervoor dat het water niet kookt. Laat het mengsel afkoelen en breng het vervolgens aan op handdoekdroog haar.

Laat het masker maximaal een uur inwerken. Niet schrikken, de gelatine zal hard worden. Daarom is het belangrijk om je haren goed uit te spoelen. Dat kun je doen met behulp van conditioner.

Het proberen waard lijkt ons!

 

Door Tiffany Roggeman