Hier kan je in Antwerpen heerlijk ontbijten ...

Foto: Ontbijten @mauricebrunchbar @mossantwerp

Opstaan, aankleden, de deur uit, gewoon heerlijk de voetjes onder tafel en genieten van een uitgebreid ontbijtje met vrienden of familie. Het klinkt als een pérfect scenario om dit weekend te realiseren, toch? In Antwerpen heb je heel wat gezellige en hippe plekjes waar je je smaakpapillen kan laten verwennen ...

 

B-NUT

Wafels als ontbijt? Een beter feestje wordt het niet! Bij B-NUT in de Leeuwenstraat kan je terecht voor 'wurgers', of beter gezegd een wafel-burger. Hier heb je een uitgebreide keuze aan hartig en zoet, voor ieder z'n meug. Toch niet zo'n echte wafelfan? Dan moet je je zeker en vast eens wagen aan de huisgemaakte granola met verse yoghurt en fruit. 

 

Barchel

Wie wil genieten van een echte goeie tas koffie, moet ongetwijfeld naar Barchel in de Van Bréestraat. Yoghurt bowls, scrambled eggs, shakshuka, toast of pancakes, ongetwijfeld heb jij een halfuur nodig om hier iets van de kaart te kiezen. Ook het interieur brengt je helemaal tot rust, ideaal om op 't gemakje wakker te worden. 

 

Maurice

SUNDAY BRUNCHDAY! Wie echt eens wil genieten van een uitgebreid old fashioned full brunch buffet exclusief keuzestress, reserveert maar best een tafeltje bij Maurice, de koffiebar van actrice Véronique Leysen. Voor 25 euro kan je je hier laten gaan à volonté. 

 

Moss 

Moss in de Volksstraat is het zusje van L'Épicerie du Cirque, bar Palmier en Racine Pakt. Hier moet je absoluut de American pancakes of avocado toast uittesten, wedden dat dat engeltje op uw tong gelijk begint te pissen? Hier maken ze enkel gebruik van dagverse, gezonde producten die je gelijk een morning boost geven. 

 

Tinsel

Overnight cinnamon oats of warme appelgembermoes met ahornsiroop? Wanneer je nog maar twee seconden scrolt op hun Instagramprofiel, begin je ongetwijfeld meteen te watertanden. Wie last heeft van keuzestress neemt maar beter het luxeontbijt. Je krijgt gelijk een Tinsel-smakenpalet voorgeschoteld met tapenades, een eitje, yoghurt, huisgemaakte granola, kortom, je hebt gegeten voor heel de dag! 

 

 

Door Larisa de Vries