Bij deze adresjes geniet je van 'fancy foodsharing'

Foto: Mesa - Nude

Voedsel delen, 't is een ding! Sommige mensen bewaken liefst hun bord zodat niemand in hun eten zit te prikken, anderen hebben dan weer keuzestress en delen liever de hele menukaart met het gezelschap. Voor die laatste mensen zochten wij enkele lekkere foodspots waar je met z'n allen kan sharen en genieten ...

De Fortuyne in Mechelen

Smullen van verschillende, originele gerechtjes? Dan is De Fortuyne the place to be. De bomma haar kroketjes, kom je hier niet tegen, het zijn net die gerechtjes met dat beetje meer. Elk gerecht wordt hier tot in de puntjes afgewerkt met bijzondere ingrediënten. Zo vind je er bijvoorbeeld carpaccio van hert met kastanje, amarenakers en amandel, yes! Lunch, high tea of diner? 't Kan hier allemaal!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door De Fortuyne (@de.fortuyne) op

 

Middle Eats in Antwerpen 

Wie fan is van groovy muziek en oosterse gerechten, moet hier bij Middle Eats zeker eens de discoballen aan het plafond komen checken. Hier geniet je van heel wat lekkere gerechtjes die je smaakpapillen gelijk laten dansen. Je zou zo nog alle bordjes voor jezelf willen houden …

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stoofvlees or I call it “goulash”from middle east ?? Slow cooked in a pot of spices ??#middleeatsantwerp #itsnobullshit

Een bericht gedeeld door Middle Eats (@middleeatsantwerp) op

 

Amigo's in Gent

Eten, drinken, muziek en sfeer, je vindt het allemaal bij deze hippe foodspot in Gent. Gerechten uit Mexico en het Midden-Oosten worden hier allemaal bereid met seizoensgebonden producten. En huppakee, 't verschijnt zo op je bord. Voor wie een keertje weg wil in Gent, kan de avond hier alvast goed inzetten met een cocktail dabei.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door amigo amigo (@amigosareforever) op

 

Mesa in Antwerpen

Wie Mesa hoort, denkt meteen aan Tomorrowland. Hier kan je twaalf seizoensgebonden recepten ontdekken vanuit alle windhoeken. De chefs baseren zich op de ‘Tastes of the World’-keuken van het Boomse festival. Kies zelf enkele sharing gerechten, verleid je aan een cocktail en geniet tot je de knoop van je broek moet losmaken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mesa Antwerp (@mesaantwerp) op

 

Nude in Kortrijk

Een snelle lunch, een gezellig aperitiefke of een heerlijk uitgebreid diner, Nude heeft het allemaal te bieden. Wie nog op zoek is naar een romantische dateplekje, kan hier wel z'n kans wagen. Vooral de gerechtjes die op de kaart onder 'Happy Ending' staan, zijn zeker het proberen waard. Wat dacht je van 'Lick my … Ameretto cookie crumble ice cream'?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NUDE (@nudekortrijk) op

 

Door Larisa de Vries