In vier simpele stappen breng jij je wenkbrauwen volledig terug in shape

Foto: Shutterstock

Het vraagt iedere ochtend heel wat tijd en werk, die wenkbrauwen netjes in vorm krijgen. Vaak is het niet altijd evident om die beauty's netjes te onderhouden. Wij helpen je graag een handje. Met deze vier stappen behoud je die perfecte wenkbrauwen in een oogwenk.

STAP 1 DE JUISTE VORM

Elke vrouw heeft andere wenkbrauwen, de ene al wat dunner dan de andere. Daarom is het ook belangrijk om erachter te komen welke vorm van wenkbrauw het beste matcht met jouw gelaat. Om de vorm te bepalen gebruik je best een potlood. Het begin van je wenkbrauwen bepaal je door een potlood verticaal tegen je neusvleugel te houden. 

Om de boog van je wenkbrauwen te bepalen hou je het potlood verticaal tegen het midden van je lippen. Vervolgens leg je het potlood langs je neus schuin omhoog en vervolgens door het midden van je oog. Je wenkbrauw eindigt daar waar je potlood eindigt als je hem langs je neus en de buitenste hoeken van je ogen legt. Snappie!?

STAP 2 EEN KLEIN BEETJE ONTHAREN

Voilà, de vorm is bepaald. Overbodige haartjes kunnen we nu gemakkelijk verwijderen door te epileren. Er bestaan heel wat tools en technieken om je wenkbrauwen te epileren, maar de beste manier is nog steeds door gebruik te maken van een pincet. Vooraleer je die wenkbrauwen van je gaat epileren, kam je best al je haartjes naar boven. Alle uitstekende haartjes aan de onderkant van je wenkbrauw verwijder je. 

STAP 3 GAATJES OPVULLEN

Nu je wenkbrauwen helemaal in shape liggen gaan we ze wat voller maken door ze op te vullen met een kleurtje. Sommige vrouwen hebben de chance dat ze al redelijk volle brows hebben van zichzelf. Zij hoeven dan ook alleen maar een wenkbrauwgel te gebruiken om de haartjes in vorm te houden. Voor vrouwen die hier en daar wat gaten hebben halen we onze make-uptas boven. Met een wenkbrauwkwastje gaan we nu wat kleur aanbrengen, dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van oogschaduw of een potlood. Tip! Hoe dunner je kwastje, hoe preciezer je te werk kan gaan met je harige vriendjes.

STAP 4 SHINE!

Gevormd, geëpileerd en gekleurd, tijd voor de finishing touch! Haal die highlighter uit je tas en smeer een beetje net boven de boog van je wenkbrauwen. Op die manier lijkt het net of je wenkbrauwen een beetje gelift worden waardoor ze strakker ogen.

Et voilà!

 

Door Larisa de Vries