Hondenbaasjes opgelet! België verwelkomt deze zomer haar eerste bewaakte hondenstrand

Foto: Melissa Heinonen

Goed nieuws voor liefhebbers van strandwandelingen bij zonsondergang met hun grote liefde! Middelkerke opent deze zomer namelijk een privéstrand voor honden (en hun baasjes) om te wandelen of pootje te baden. Lees: een bewaakte zwemzone waar honden zijn toegelaten. Lees: waar je ons heel de zomer zal vinden.

In de herfst- en wintermaanden zijn honden welkom aan de Belgische kust, maar wanneer het wat warmer wordt en de stranden volstromen met toeristen, moeten onze trouwe viervoeters beschikken en wordt hun dagje frisbeeën op het strand hooguit een dagje hijgen op de dijk. Of je bent genoodzaakt om je harige vriend thuis achterlaten omdat één of ander beleidsvoerdertje heeft beslist dat jouw hond niet welkom is op het strand. Na-ah, daar dacht Middelkerke dit jaar anders over! 

De gemeente zal een stuk strand en duinen speciaal afbakenen voor hondjes en hun baasjes. In deze bewaakte zwemzone zijn honden dus uitzonderlijk toegelaten, onder één voorwaarde: leiband is verplicht. Wij interpreteren dus dat je best voor een oprolleiband gaat van om en bij de 40 meter. Een hondenstrand is een unicum aan de Belgische kust en het is nog niet gedaan: op het strand zullen ook evenementen en activiteiten plaatsvinden die op honden(baasjes) gericht zijn. Wij dringen het stadsbestuur van Middelkerke dan sterk ook aan om een hondenmassage, hondenopenluchtcinema en hondencocktailbar te organiseren. Dank bij voorbaat! 

Door Heleen