Deze coupe past het beste bij jouw gezichtsvorm

Foto: Shutterstock

Op Instagram zien we vaak heel wat nieuwe trends en leuke kapsels passeren. Wanneer we een prachtig kapsel tegenkomen, reppen we ons gelijk naar de kapper. Toch zijn we vaak niet helemaal enthousiast wanneer we buitenstappen. Een leuk kapsel staat namelijk niet iedereen even goed. Vooraleer je er de schaar in zet, is het belangrijk erachter te komen wat voor gezichtsvorm je precies hebt ...

Een rond gezicht

Mensen met een rond gezicht doorbreken beter hun ronde gezichtsvormen. Dat kan je doen door bijvoorbeeld te kiezen voor een kapsel met sluik of golvend haar. Korte kapsels benadrukken de rondingen in je gezicht, je kiest dus beter voor langer haar.

Een vierkant gezicht

Heb jij duidelijk zichtbare (hoekige) kaaklijnen? Kies dan voor 'bangs'. In plaats van een recht afgeknipte pony, kies je voor losse plukjes boven je ogen. Dit geeft een speels effect en zal tevens je kaaklijn benadrukken. Vind je die brede kaaklijn toch niet zo'n ding? Kies dan voor een weelderige coupe met krullen of laagjes en je zult zien dat je gelaat gelijk mooie rondingen gaat aannemen. 

Een ovaalvormig gezicht

Heb je een smalle kin, een smal voorhoofd en ben je wat breder op neushoogte? Dan heb jij een ovaalvormig gelaat. Lucky you, want jij hebt een gemakkelijk gezichtje om mee te werken! Wie een wat langer voorhoofd heeft, kan dit gemakkelijk verdoezelen met een leuke pony. Dat neemt namelijk de lengte weg in je gezicht. 

Een hartvormig gezicht 

Ben jij diegene met schattige appelwangetjes, een brede kin en een breed voorhoofd? Dan lijkt jouw gelaat wel een beetje in de vorm van een hartje te staan. Ook jij weet heel wat leuke dingen te doen met je haar. Een krullend kapsel met veel volume gaat jouw gezicht heerlijk mooi doen uitkomen, maar ook een pony staat helemaal niet verkeerd bij jou, of wat dacht je van een bob? Keuze genoeg! 

 

 

Door Larisa de Vries