Een goede eerste indruk maken!? Dat doe je zo!

Foto: Shutterstock

Je schoonfamilie ontmoeten, 't is vaak een ding waarbij we alles uit de kast willen halen om die pérfecte eerste indruk na te laten. Alles begint al bij jezelf voor te stellen. Met de nodige dosis stress doe je toch een poging om zo leuk en vriendelijk mogelijk over te komen. Zenuwen alom terwijl je probeert iedereen z'n gedachten te lezen over wat ze nu eigenlijk echt van je denken. Geen zorgen, want met deze tips komt die eerste indruk helemaal goed!

1. Parfum is dik oké, maar misschien niet te veel?

Uit studies blijkt dat mensen met een aangename geur, gelijk een heel stuk sympathieker gevonden worden. Let op! 't Is niet zo dat mensen die het hele parfumflesje leeggieten de sympathiekste mensen van de wereld zijn, in tegendeel. Spray net dat beetje, maar niet te veel, en je zal zien dat die goede eerste indruk in no time is gemaakt.

 

2. Gewoon lachen en knikken

"Haha, ah ja!? ..." Ook al heb je totaal geen benul van wat nonkel Willy nu precies vertelt, wees geïnteresseerd, lach een beetje en knik. Hij en ook de rest van de familie gaan je ongetwijfeld graag mogen. Bovendien blijkt ook uit onderzoek dat als je glimlacht naar mensen, zij het gevoel krijgen dat ze slim zijn, een reden te meer dus!

 

3.. Keep that personal space, please!

Probeer tijdens het gesprek niet te ver maar ook niet te dicht bij die persoon te staan. Blijkbaar zou de lengte van je elleboog tot aan je vingertop dicht genoeg zijn om een aangenaam gesprek te kunnen voeren. Wie dichter komt, komt al snel in de intieme zone of de 'bubble', en dat kunnen we bij een eerste indruk misschien best vermijden, niet? 

 

4.. Praat niet heel de tijd over koetjes en kalfjes

Babbelen en verhalen vertellen is goed, maar misschien is de onderwerpkeuze toch wel een belangrijk gegeven. Uitbundig en uitgebreid vertellen over dat gênante voorval dat je hebt meegemaakt in de supermarkt, is misschien niet zo'n goed idee aangezien de persoon aan wie je het vertelt er niet bij was. Tip! Zoek naar gelijkaardige interesses en je bent zo vertrokken. 

 

 

5. Zorg voor een open lichaamshouding

Wanneer je lief, vriendelijk, sympathiek, uitnodigend en persoonlijk wil overkomen kan je best niet je armen kruisen. Neem best een open houding aan om zo mensen toe te laten en tevens ook geïnteresseerd over te komen. 

 

Succes! 

 

 

Door Larisa de Vries