Accessoire van het jaar! 8 manieren waarop je een foulard-sjaaltje om ter mooist kan stylen

Foto: Vincent Lappartient Dior

De prijs voor veelzijdigste kledingstuk van het jaar gaat regelrecht naar het foulard-sjaaltje! Dit zijden sjaaltje ken je doorgaans als het statement piece van de bomma om elke outfit mee op te dirken wanneer ze nog eens recht komt van haar stoeltje aan de kachel voor een zeldzame familie-aangelegenheid. Al is het stewardess-gehalte van dit tijdloos kledingstuk al lang achterhaald, want de modewereld blijft de klassieker keer op keer heruitvinden. Dit zijn zeven rake manieren waarop je het foulard-sjaaltje in een outfit verwerkt!

ALS HOOFDDEKSEL

Tijdens Paris Fashion Week liep het op de catwalk van Dior al over van de hoofdsjaaltjes, maar ook de zusjes Hadid en mede-fashionistas trekken graag een foulard sjaaltje rond hun hoofd. Ideaal voor die dagen dat je haren in het frituurvet lijken gedrenkt en ook de bus droogshampoo je in de steek heeft gelaten. 

ALS HAARACCESSOIRE

Het zijden sjaaltje kan ook perfect deel uitmaken van je kapsel. Zo kan je het dragen als "boerinnenkapje" op een nonchalante losse haardos, kan je het meenemen in je vlecht of kan je het als haarrekkertje gebruiken! 

AAN JE HANDTAS

Wil je koste wat het kost de nieuwste aanwinst uit je handtassencollectie aan de buitenwereld laten zien, maar vloekt die eigenlijk heel hard met je geplande outfit? Nooouuuuuu, dan kan het zijden sjaaltje misschien wel je reddende engel zijn! Door het aan je handtas te hangen kan je heel wat kleur en leven aan je look toevoegen, waardoor die kakigroene tas plots wél bij dat paarse kleedje past!

AAN JE ARM 

Draag je een sobere outfit vandaag? Dan kan je deze misschien aanvullen met een foulard sjaaltje rond de arm. Zo weet je je te onderscheiden van het gewone volk. 

AAN JE BEEN 

Als je een losse 7/8ste broek draagt kan het ook leuk zijn om het sjaaltje rond je blote enkel te wikkelen. Combineer met slippers of een paar witte sneakers. 

ALS BOVENSTUK

Wie zegt dat een sjaaltje sowieso een accessoire moet zijn? Integendeel! Foulard sjaaltjes zijn eigenlijk het ultieme topje voor die warme zomerdagen *droomt enkele minuten weg naar een wit strand in de Malediven*. 

ALS BROEKSRIEM

Eens we uit onze dagdroom zijn ontwaakt en weer in het regenachtige België zijn terechtgekomen, beseffen we dat het foulard topje misschien nog even niet voor nu zal zijn. Waar je het zijden sjaaltje wél al voor kan gebruiken is als originele broeksriem. Je outfit vraagt dan ook niet meer dan een simpele jeans en shirt. 

AAN JE NEK

Zijn alle voorgaande ideeën wat te vergezocht voor jou? Dan kan je het sjaaltje ook nog altijd aan je nek dragen, waar 'ie hoort! Je kan dan best gaan voor een gevouwde strakke variant waarbij je aan de achterkant vastknoopt of je draagt het gewoon als een losse - geopwaardeerde - bandana. 

 

Door Heleen