Bye, bye verveling! Want deze boeken wil jij stuk voor stuk nu beginnen lezen

Foto: Shutterstock

Niets zo heerlijk als jezelf verliezen in een boek om even al je problemen te vergeten. Maar weet je niet welk boek je het best aanschaft? No problemo, wij hebben alvast voor een oplossing gezorgd. De redactie maakte een boekenlijstje – inclusief enkele ‘must reads’ volgens onze lezers - waar jij een tijdje zoet mee bent. Pak er een kopje thee of een glaasje rosé bij, zet je lekker knus in de zetel of in het zonnetje en lezen maar! Verwacht je aan romans die je gedachten doen afdwalen, alsook aan boeken die je echt iets bijbrengen. Wedden dat je niet meer wil stoppen met lezen? Gotcha!

Vele hemels boven de zevende - Griet op de Beeck

Griet op de Beeck weet als geen ander hoe ze ons moet raken met woorden. Hoewel al haar romans op ons lijstje staan, beginnen we bij het begin, met 'Vele hemels boven de zevende'. Vijf mensen van verschillende leeftijden staan in dit verhaal met elkaar verbonden. In deze wereld die mooi en tegelijk ook enorm lastig is, vechten ze allen meer met zichzelf dan met elkaar. Het verhaal gaat over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan. 

€12,99 - Bol.com

 

Het moois dat we delen - Ish Ait Hamou

Een man naar ons hart: Ish Aït Hamou! Zijn liefde voor dans en choreografie gaan gepaard met zijn liefde voor woorden. Zijn boek 'Het moois dat we delen' vertelt het verhaal van een man en een vrouw die in elkaars buurt wonen, maar elkaar niet kennen. Terwijl Soumia kost wat kost het verleden achter zich wilt laten, leeft Luc net in en met het verleden. Het contrast tussen beiden zorgt dan ook voor moeilijkheden wanneer ze elkaar echt leren kennen. Nuttig ding dit boek, want het gaat over hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis. 

€21,99 - Bol.com

 

The choice - Nicholas Sparks

De naam Nicholas Sparks klinkt je vast wel bekend in de oren. De Amerikaanse auteur schreef talloze bestsellers en wordt als een van de meest geliefde verhalenvertellers ter wereld gezien. 'The choice' werd met groot succes verfilmd, maar lees toch maar eerst het boek. Travis Parker is een echte levensgenieter en heeft daar ook alle reden toe. Het enige dat ontbreekt? Een relatie. Al heeft hij daar allesbehalve beheofte aan, maar daar brengt zijn nieuwe buurvrouw Gabby verandering in. Gabby wijst hem steeds af, maar Travis laat zich niet kennen. Dit alles leidt tot een emotionele reis met vele confrontaties. Hoe ver kan en mag je gaan in de hoop op liefde?

€18,99 -  Bol.com

De kunst van het ongelukkig zijn - Dirk De Wachter

De psychiater Dirk De Wachter weet zijn ervaring als opleider in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland te vertalen naar boeken. Door dit boek zal je dus wellicht niet de wereld vergeten, want het zet je juist aan het denken over wat gelukkig zijn kan betekenen in ons leven. Het leven gaat niet over het streven naar geluk, maar wel naar zin en betekenis. Dirk stelt vast dat we daar geen onderscheid tussen zien en dat moeten we weer leren. Het boek gaat  over de grote vraagstukken in onze maatschappij die ons leven bepalen, sturen of veranderen, maar die ons vooral in contact brengen met de ander of met onszelf.

€19,99 - Bol.com

Het wordt spectaculair. Beloofd - Zita Theunynck

Het enige waar Anna om geeft is een boek met daarin 23 brieven. Maar wanneer ze dat boek kwijt geraakt op een trein is ze radeloos. Daar staat ze dan: alleen op het perron, met haar koffer naast haar en tranen die over haar wangen stromen. "Het is een liefdesverhaal. En het is er geen." Maar om te weten te komen wat het dan wel is, lees je het boek beter zelf...

€19,95 - Bol.com

 

Blijf bij mij - Rika Ponnet

Rika Ponnet weet haar job als seksuologe en relatie-expert perfect te combineren met haar liefde voor het boek. 'Blijf bij mij' geeft je dan ook een vernieuwende en verhelderende kijk op relaties, met tips & tricks. Door het boek in de praktijk om te zetten, ga je je misschien - dat is toch de bedoeling - minder ergeren aan de mindere kantjes van je lief. Maar ook wanneer je je al eens hebt afgevraagd waarom tegenpolen elkaar aantrekken en tegelijk ook afstoten, ben je aan het juiste adres. Sounds interesting! 

€19,99 - Bol.com

 

Nooit meer te druk - Tony Crabbe

Momenteel hebben we het vrij rustig, maar voor je het weet is de drukte er weer. Zie dit als het ideale moment om het grote probleem van het moderne leven aan te pakken. Wat dat dan wel niet mag zijn? Dat je het altijd te druk hebt! We staan continu in contact met Jan en alleman en komen steeds tijd te kort. Laten we daar voor eens en voor altijd een einde aan maken. Tony Crabbe to the rescue!
 

 €20,99 - Bol.com

 

De selectie - Kiera Cass

De selectie oftewel dé kans op een beter leven. Eén van de 35 meisjes zal in het paleis mogen gaan wonen en kan misschien wel het hart van de prins veroveren. Hoewel wij stiekem met onze gedachten al afdwalen naar een leven vol glamour, is dat niet voor iedereen weggelegd. Zo heb je America Singer. Zij moet er niets vanaf weten. Maar wat begint als een ware nachtmerrie einigt in een strijd vol twijfels...

€16,99 - Bol.com

 

Wij, Millennials - Charlotte van Looy

De titel verraadt het al een beetje... dit boek is er eentje voor de Millennials onder ons. Uhu, zij die zogezegd alles kregen, maar zichzelf ongelukkig maken door een continu verlangen naar perfectie. Alles kan en alles mag, maar waar te beginnen? Dit klinkt je waarschijnlijk bekend in de horen, maar je bent dus niet alleen. Daarom ook dit boek, gebracht met de nodige humor en zelfrelativering.

 €21,99 - Bol.com

 

Achter gesloten deuren - B.A. PARIS

Afsluiten doen we met een thriller van formaat. Het wordt in Groot-Brittanie een van de topthrillers van 2016 genoemd. Maar ook in 2020 nog het lezen waard. Het verhaal begint misschien een beetje cliché. Denk: een rijke, knappe man met een charmante, elegante vrouw. Meet Jack and Grace! Maar hoewel je het ware liefde zou kunnen noemen, lijken er duistere geheimen achter te schuilen. Want waarom zou je anders een slaapkamer in je huis hebben met tralies voor de ramen? Spanning verzekerd!

 €11,00 - Bol.com

Door Amber Comhaire