Coffeelovers: haal de barista in jezelf naar boven met deze koffierecepten

Foto: Shutterstock

Ons levensmotto? First I drink coffee, then I do things! De liefde voor die bruingebrande bonen is dan ook groot. Onderweg naar het werk of naar school maken we dus graag een ommetje langs een koffiebar. En nog liever dan zwarte koffie gaan wij voor de 'speciallekes' uit het koffie-assortiment. Hoewel dat nu even niet meer gaat, hebben we ook in deze moeilijke tijden nog steeds – of zelfs nog meer - nood aan een ‘bakkie troost’. En ‘wat je zelf doet, doe je beter’ dus ga maar snel aan de slag met deze koffierecepten!

Mocha Latte

Eentje voor de koffie- en chocolade liefhebbers onder ons. Hoogstwaarschijnlijk dus voor iedereen, want wie lust dat nu niet?! En het beste nieuws moet nog komen: ook met weinig barista-skills kan je een lekkere Mocha latte op tafel toveren. Dit is het recept om aan de slag te gaan!

Winter-Dream Coffee

Op zoek naar de ultieme comfort drink? Hoewel we de winter al achter ons hebben gelaten, zeggen wij geen nee tegen een warm en winters gevoel. Deze koffie met peperkoeksmaak maakt dat simpelweg waar. En met dit recept kan jij daarvan genieten!

Bananenkoffie

Start jij de dag graag met een koffie en wat fruit? En mag het op een zonnige dag gerust een koude koffie zijn? Dan is een bananenkoffie het proberen waard! Neem het recept er maar snel bij! Een uitstekende keuze wanneer je voor een lekker en toch nog gezonde koffie wil gaan.

Toasted marshmallow latte

Zoete zonde! Een koffie upgraden met snoepgoed? Why not! En België blijft België dus regenachtige dagen kunnen we ook in deze tijd van het jaar nog verwachten. Op zulke dagen verdien je een extraatje, en daar zorg je dankzij dit recept gewoon zelf voor. 

Havermelk latte met lavendel

Geen idee hoe lavendel smaakt? Shame on you! Breng daar maar beter snel verandering in. Dankzij dit recept combineer je lavendel met jouw vertrouwde drankje. En door de havermelk is het ook helemaal diary free, geen opgeblazen buikje dus! Het recept vind je hier.

 

Roze hibiscus latte

Geef toe: op dit roze exemplaar word je toch meteen verliefd? En hoewel het hierbij niet om echte koffie gaat, heb je een dergelijke latte misschien al wel eens besteld in een koffiebar. We couldn't resist! Dit recept komt van pas wanneer je zin hebt in een latte, maar al genoeg koffie op hebt... En het moet bovendien zeker niet onderdoen!

Door Amber Comhaire