6 waterdichte argumenten waarom je nu even geen make-up zou moeten dragen

Foto: Pinterest

Nu we toch allemaal in zelfquarantaine vertoeven en de 'social distancing' het ultieme excuus is om ons gebruikelijk asociaal gedrag nu tijdelijk te verantwoorden, hebben we ook meteen het per-fecte alibi om dag in dag uit au naturel en in trainingspak te leven. En daar hoef je je helemaal niet schuldig over te voelen, want deze bijkomende voordelen zal je ervaren als je even geen make-up draagt!

NOG EENS SNOOZEN

Of jouw make-uproutine nu een minuutje of een etmaal in beslag neemt, de wekker loopt nu sowieso een poosje later af. Zo voel je je niet alleen energieker, maar je ziet er ook nog eens uitgerust uit. Natural concealer in check! 

MINDER STRESS

Hoewel je maar al te graag een privé-tutorial inspreekt in je badkamerspiegel, kan het aanbrengen van make-up in de ochtend eigenlijk heel stresserend zijn. Je wil die eyeliner natuurlijk niet scheef trekken en je mascara mag niet samen klonteren. Van deze haastige stress ben jij helemaal af! 

JE HUID IS JE DANKBAAR

*zucht* Ook je huid is opgelucht dat er nu wat meer ademruimte is. Make-up kan je poriën dicht metselen, waardoor ze kunnen verstoppen. Laat die foundation of concealer een weekje links liggen en je gezicht zal vanzelf ophelderen.  

MEER TIJD VOOR ANDERE DINGEN

Je hebt nu meer tijd om met andere wellnessactiviteiten in je badkamer te kunnen experimenteren. Denk: voetenbadje, gezichtsmasker, lichaamsscrub... 

GEWENNING

Het zal eerst even wennen zijn om je spiegelbeeld onder ogen te komen, maar eens je gewend bent aan je reflectie ga je al snel inzien dat moeder natuur je eigenlijk niet heeft benadeeld toen het de gezichtstrekken werden uitgedeeld. Zo ondervind je misschien dat je die foundation eigenlijk echt wel achterwege kan laten in je beauty routine.  

ZELFVERTROUWENBOOST

Eens je het gewenningsproces voorbij bent, zal de no make-uplook je eigenlijk alleen maar meer zelfvertrouwen opleveren. Het is nu dan ook de uitgelezen kans om een proefperiode in te lassen. Geef het op z'n minst een kans, in the name of Alicia Keys! 

 

Door Heleen