Kappers dicht! Dit zijn de do's en don'ts wanneer je zelf de schaar in je haar wil zetten

Foto: Pinterest

Door de coronacrisis hebben ook de kappers deze week een verplichte sluiting opgelegd gekregen. Je kan je natuurlijk niet permitteren om je lokken weken- of zelfs maandenlang aan hun lot over te laten, dus die DIY knipbeurt zit er zonder veel twijfel aan te komen. Om een Britney Spears anno 2007 scenario te vermijden lijsten we je even het belangrijkste expertadvies op, nog vóór je de schaar erin zet.

DO: bijknippen

DON'T: nieuwe haartooi

Je kan gerust een kleine opknipbeurt op je haardos toepassen, maar blijf weg van drastische veranderingen. Probeer dan ook zo dicht mogelijk te blijven bij de lijnen die je kapper voordien in je kapsel heeft aangebracht. 

 

DO: scherpe schaar en fileerschaar

DON'T: botte keukenschaar

Het is belangrijk dat je met een scherpe schaar werkt. Als je op safe wil spelen ga je dus best voor een gloednieuwe kappersschaar en als je dan toch op kappersspullen.be aan het surfen bent, schaf je je ook meteen een fileerschaar aan. Die is ideaal om wat laagjes en nonchalance aan te brengen in je kapsel en kaarsrechte stroken te vermijden. 

 

DO: knippen wanneer je haar net gewassen is

DON'T: droog haar knippen

Wanneer je haar nat is wordt het zwaarder en valt het sluik naar beneden. Dat maakt het net iets praktischer om te knippen, omdat je de echte lengte van je haar kan zien. 

 

DO: vragen voor bijstand

DON'T: je plan willen trekken

Probeer je kapsel niet helemaal alleen aan te pakken, want dan gaat het - we spreken hier uit ervaring - gegarandeerd mis. Vraag je mama, papa, lief, broer, zus of  om je te helpen. Zij kunnen voortdurend monitoren of je kapsel er nog vanuit alle angles even professioneel uitziet. 

 

DO: lang haar

DON'T: military cut

Je bent sowieso veiliger af als je lange haren hebt, omdat je de fouten in een korter kapsel sneller zal zien. Zo vereist een military cut - kortgeschoren onderaan en langer haar op de kruin - vakwerk. Voor de echte waaghalzen onder ons heeft sterrenkapper Jen Atkin toch een tutorial video op haar Youtube-kanaal geplaatst, waarin ze toont hoe je het haar van je vriend kan knippen. Veel succes! 

Door Heleen