Openluchttherapie: met deze inspiratie en tips maak jij van je ieniemini terras of balkon een waar paradijsje

Heb jij geen tuin om vrij in rond te huppelen en moet je het met andere woorden stellen met enkele vierkante meter? Demoveer het dan niet tot verblijfplaats voor de vuilniszakken, want er zit sowieso potentieel in dat hoekje! Met deze inspiratie en tips transformeer jij dat piepklein terras of balkon tot een übergezellig toevluchtsoord.

 

WELKE FUNCTIE?

Een beperkt aantal vierkante meter betekent dat je de zaken efficiënt moet aanpakken en dus hoogstwaarschijnlijk moet kiezen. Wil jij graag een buitenplekje om in het zonnetje te lunchen? Of geniet jij liever van het zonnetje languit in een loungehoek?

 

COMPACT MEUBILAIR IS KEY

Tijdens het inrichten van een piepklein terras of balkon is vaak een hoge dosis creativiteit vereist. Vooral als het gaat om de meubels die je er wil plaatsen. Zorg dat ze compact zijn, of multifunctioneel. Houten kistjes die voor opbergruimte zorgen, maar eveneens de perfecte zitbank vormen? Ideaal! Of wat dacht je van een tafeltje aan je balustrade te hangen?

 

WERK IN DE HOOGTE

In kleine ruimtes wil je natuurlijk zoveel mogelijk plaats benutten als je kan. Maar je moet je natuurlijk zelf nog een weg kunnen banen richting het terrasstoeltje. Werk daarom ook in de hoogte en hang planten bijvoorbeeld op aan de muur of zet ze op een rekje. Zo bespaar je kostbare ruimte en is je terras/balkon alsnog gezellig groen.

 

GEZELLIGHEID TROEF

Niets meer uitnodigend dan een gezellig hoekje, hoe klein het ook is. Voeg daarom leuke accessoires toe, zoals kussentjes, een tapijtje, plaids of lichtjes. Je zal zien dat er vaker buiten zal gezeten worden dan binnenshuis!

 

VERGROOT DE RUIMTE OPTISCH

Spiegels werken altijd om ruimtes optisch te vergroten, maar in het geval van een klein balkon helpt het ook om de grenzen te camoufleren. Dat kan bijvoorbeeld met wat groen aan de buitenkant van de balustrade. Of ga voor een eentonig kleurenpalet.

Door Tiffany Roggeman