Wait, what? Met dit trucje knip je zelf dode haarpunten af, zonder ook maar een cm aan lengte in te boeten

Foto: Shutterstock

Je hebt je er bij neergelegd dat het nog even zal duren vooraleer je in je vertrouwde kappersstoel kunt plaatsnemen. No problemo, ondertussen ben jij al helemaal overtuigd van lange lokken. Maar tot jouw grote frustratie - been through that - ziet jouw haar er na een tijdje niet meer gezond uit door gebrek aan een knipbeurt... Het beste dat je dan kan doen is het hef - de schaar dus - in eigen handen nemen. Maar hoe kan je in hemelsnaam je haar knippen zonder aan lengte te moeten inboeten?

Volgens BV-kapper Jochen Vanhoudt is het een misvatting dat je haar stopt met groeien. Toch krijgen we dat idee omdat ons haar gaat afbreken van zodra het kapot is. Wanneer je je kapsel in deze tijden niet zelf gaat onderhouden, zal het er echter niet beter op worden. 

Kiezen tussen lang haar dat eruitziet als stro of wat kortere, maar dan wel gezonde lokken blijft nog voor velen een groot dilemma. Je wil enkel van die gespleten punten vanaf geraken en ook écht niet meer dan dat. Het beste dat je kan doen is je haren knippen zonder aan lengte te moeten inboeten. Wij leggen je uit hoe dat moet!

'Hair dusting' is een techniek om de dode punten af te knippen, zonder dat er meer centimeters verloren gaan dan gepland. Het werkt een beetje zoals pluisjes van een pull halen. Je wrijft als het ware met de schaar over je haar, zodat de dode puntjes op het oppervlak komen te liggen. In plaats van enkel naar de puntjes te grijpen, doe je dit over de volledige lengte van je haar.

De techniek heeft iets gemeen met velaterapia, waar dode haarpunten afgebrand worden. Al kan 'hair dusting' onze voorkeur genieten aangezien het minder ingrijpend is, met een gelijkaardig resultaat. Je haar voelt weer gezonder en zachter aan en zal alleen nog maar langer worden. Bye, bye eeuwig durende keuzestress!

Het filmpje van haarstylist Sal Salcedo helpt je opweg!

Door Amber Comhaire