Amen! Met deze 6 smoothierecepten ga jij de strijd aan tegen die coronakilo's

Foto: Shutterstock

Nu we onszelf sinds kort een keukenprinses mogen noemen, lijken er wat coronakilootjes aan te komen. We toveren maar al te graag overheerlijke maaltijden op tafel, desserts inclusief. Maar alles wat we maken - met een lichte voorkeur voor zoet gebak - moeten we natuurlijk ook opeten, oepsie! Kies daarom als ontbijt of tussendoortje liever voor smoothies. Zo kan je alsnog smullen tot je buikje vol zit, maar hoef je je nadien niet schuldig te voelen. Bovendien geven smoothies een boost aan je immuunsysteem, wat je minder vatbaar maakt voor bacteriën. We need!

Wij geven je met plezier enkele recepten mee waarvan je mag blijven - met de nodige mate - smikkelen! Want met deze smoothies krijg je de nodige portie vitaminen binnen, win-win. Bij gebrek aan vers fruit, kan je ook met ingevroren fruit meteen aan de slag. Huphup!

Smoothie met banaan en kiwi

Zelfs de niet-keukenprinsessen onder ons kunnen met deze smoothie uitpakken. Heb je een banaan, een kiwi, melk en yoghurt in huis? Dan hoef je - thank god - niet langs de winkel te passeren. Met dit recept kan je meteen aan de slag gaan!

Mango-smoothie met honing

Ben je net iets te vaak aan het meekwelen - ja, we zijn home alone - met je favoriete muziek? Dan kunnen jouw stembanden wel een oppeppertje gebruiken. En daar is honing het ideale ingrediënt voor! Gecombineerd met mango heb jij een heerlijke smoothie als tussendoortje! 

Smoothie van rode bieten

Deze smoothie is er eentje voor de durvers! De rode bieten zorgen niet alleen voor een mooie kleur - het oog wil ook wat - maar geven ook een verrassende smaak af. Eerlijk is eerlijk: het zal misschien even duren vooraleer je aan de smaak gewend bent, maar je zal het drankje uiteindelijk meer dan ooit appreciëren. Het proberen waard!

Groene powersmoothie

Wil jij kost wat kost fit blijven in quarantaine? En heb jij er meer voor over dan enkel sporten? Dan kan je maar beter aangepast eten maken om die spiermassa dat nodige duwtje te geven. De groene powersmoothie van spinazie - denk: Popeye - maakt het waar! Het recept vind je hier.

Bud­dy be­ars bes­sen en yog­hurt­s­moot­hie

Ben jij ook zo gek van bosbessen en frambozen? Wij in ieder geval wel! Jammer genoeg blijven beide fruitsoorten niet altijd lang houdbaar. Maar ook in een smoothie kan je ze makkelijk verwerken om toch nog te kunnen genieten van de overheerlijke smaak. Hierbij het recept

Immuunboostersmoothie

Save the best for last. Deze smoothie moet je zeker proberen wanneer jij op zoek bent naar de ultieme immuunbooster. De basis van deze smoothie zijn wortelen. Want wist je dat deze groente bekend staat om zijn grote variëteit aan vitaminen? Let's give it a try!

Door Amber Comhaire