Wandelen of fietsen: wat is het beste voor je lijn en het gezondst?

Foto: Isopix

Elke dag een buitenluchtje scheppen wordt hoog aanbevolen in deze bizarre periode. Maar haal je dan beter je fiets van stal of zet je je voeten aan het werk? Blijkt dat zowel wandelen als fietsen elk hun eigen voordelen hebben, en dit zijn ze!

 

GOED VOOR JE LIJN

Dat zowel wandelen als fietsen gezond is, moeten we je waarschijnlijk niet meer vertellen. Maar met welke activiteit verbrand je het meeste calorieën, dat is natuurlijk wat iedereen wil weten. Met fietsen verbruik je logischerwijs iets meer calorieën per uur. Maar… de kans is groot dat je tijdens je wandeling meer calorieën verbrandt, simpelweg omdat je naar alle waarschijnlijkheid langer stapt dan je fietst. In cijfers: per kilometer wandelen verbrand je zo’n 60 calorieën, bij fietsen zijn dat er slechts 20.

 

BETER VOOR JE BREIN

Een frisse neus halen is zeker gezond, maar wandelen blijkt ook echt goed te zijn voor je brein. Uit een onderzoek aan de universiteit van Mexico blijkt dat elke keer je voeten de grond raken je slagader een boost krijgt. Hierdoor wordt er sneller bloed naar je hersenen getransporteerd. En dat heeft als resultaat dat je brein in topconditie blijft én je minder kans hebt op een beroerte.

Door Tiffany Roggeman